ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Operació antiterrorista gihadista a Osona amb dos detinguts

Els Mossos d'Esquadra creuen que els terroristes tenien intenció d'atemptar

El carrer de Roda de Ter on s'han fet les detencions. | CME

Els Mossos d’Esquadra ha llençat una operació antiterrorista aquest dimecres, 22 de març, des de les quatre d’aquesta matinada una operació antiterrorista a la comarca d’Osona. Aquesta actuació s’està desenvolupant a partir d’una investigació liderada pel jutjat central d’instrucció número 3 de l’Audiència Nacional espanyola per presumptes delictes relacionats amb el terrorisme gihadista. En el marc de l’operació s’han detingut dos homes, de 26 i 37 anys i de nacionalitat marroquina, a Roda de Ter, i s’ha entrat a tres domicilis d’aquesta població.

La investigació, duta a terme pels serveis dels Mossos especialitzats en informació i la lluita antiterrorista, es va iniciar després de detectar que l’activitat dels detinguts estava dirigida a la captació i radicalització de persones. A més, les persones investigades haurien fet també accions d’enaltiment del terrorisme i incitació a cometre delictes de terrorisme.

Els dos s'havien radicalitzat en els últims temps i havien aconseguit adoctrinar dues noies de Manlleu i Torelló, tot i que sembla que no tenien «una relació directa amb Estat Islàmic», ha reconegut el conseller Jordi Jané en una entrevista a Catalunya Ràdio. «Els Mossos fa més de deu mesos que treballen darrere d'aquesta operació», ha afegit el mateix conseller a la ràdio pública. Seguirà ampliació.


Comentaris

envia el comentari