ARA MATEIX

🔴 Jordi Cuixart surt de la presó de Lledoners

Cau al País Basc un membre molt actiu de l'aparell de propaganda del DAESH

La Guàrdia Civil ha detingut un home marroquí de 24 anys que també tenia intenció d'anar a Síria
Dos agents del GAR de la Guàrdia Civil a Andoain, on s'ha detingut el jove marroquí. | CatalunyaDiari.cat

 

Agents del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimarts, 24 d’abril, a Andoain, Guipúscoa, un home de 24 anys i nacionalitat marroquina que mantenia contactes d’«alt nivell» amb les estructures propagandístiques del grup terrorista DAESH, difonia continguts gihadistes a la xarxa fent proselitisme i planificava viatjar a zones de conflicte per unir-se com a combatent.

 

Segons explica el Ministeri de l'Interior espanyol en un comunicat, el detingut desenvolupava tota la seva activitat en l'àmbit virtual consumint i difonent material gihadista a través de les xarxes socials Facebook i Youtube. Els contactes del detingut, d'alt nivell en l'aparell de difusió de propaganda de DAESH, li permetien a més de tenir accés a abundant material audiovisual procedent de Síria i l'Iraq.

 

Volia viatjar a zones de conflicte

El detingut es trobava en un procés molt avançat de radicalització, fins al punt d'haver planificat un desplaçament a les zones de conflicte per unir-se al grup terrorista DAESH. De fet, havia passat de seguir i difondre continguts de grups terroristes gihadistes a fer una tasca activa de proselitisme i de captació per al trasllat de combatents a les zones de conflicte.

Imatge de l'operació de la Guàrdia Civil a Andoain, aquest matí. | CatalunyaDiari.cat

 

Interior recorda que l'ús de la propaganda a través d'internet i de plataformes per a dispositius mòbils per part dels diferents grups terroristes, «constitueix avui en dia una de les seves principals fortaleses tant per a la difusió del seu ideari radical com per a la captació de nous adeptes i per publicitar les seves accions», com acredita la quantitat de productores mediàtiques que al-Qaida o el DAESH han desenvolupat guanyar públic.

 

Nova operació antiterrorista

Després d'aquesta detenció, desenvolupada sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció Número 6 i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, la Guàrdia Civil està procedint a l’escorcoll del domicili per recopilar evidències de la seva activitat a internet i xarxes socials, a través de les que mantenia multitud de contactes amb individus tant dins com fora de l'Estat espanyol. Aquest mateix dilluns, 23 d'abril, dia de Sant Jordi, es va detenir una altra persona a l'Estat per la seva vinculació amb el DAESH.