Tensió en una operació anti top manta a Barcelona amb un venedor ferit per la policia

Els antiavalots de la Guàrdia Urbana han hagut de fer un cordó per evitar més incidents

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desplegat aquest dimecres, 13 de juny, un operatiu contra la venda ambulant al voltant de la plaça de Catalunya de la capital catalana que ha acabat amb instants de tensió quan un dels manters ha resultat ferit. Quan els agents han entrat a la plaça, en una operació habitual, que es repeteix diversos cops a la setmana, un dels venedors ambulants ha estat ferit i ha quedat estirat a terra. Ara per ara no hi ha versió oficial de com ha estat ferit l'home.

Segons el sindicat Tras la Manta, l'home ha rebut un cop dels agents antiavalots de la policia de la ciutat quan estava recollint la mercaderia que estava venent al carrer. L'home ha quedat sense consciència i ha estat quan s'ha activat una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques. Segons els venedors ambulants l'arribada del servei d'emergència ha tardat més de vint minuts, un fet, asseguren, que no hauria passat amb «un ferit blanc».

Els agents antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona han fet un cordó de seguretat a plaça Catalunya per evitar nous incidents entre els manters, que havien tornat al lloc en veure el seu company ferit a terra. Amb material antiavalots, cascs i escuts, els agents han esperat al lloc fins a l'arribada de l'ambulància, que ha atés el ferit. Tot i els moments de tensió viscuts, l'enfrontament no ha anat a més. És el primer incident de la temporada que es registra entre la policia i els manters que cada dia prenen el centre de Barcelona i la zona del port esportiu de la ciutat.

Imatge del manter ferit a plaça de Catalunya, aquest dimecres.
Imatge del manter ferit a plaça de Catalunya, aquest dimecres. | Cedida Tras La Manta

 

Pressió als manters

Les batudes en contra de la venda ambulant són habituals al centre de la ciutat. Agents de la Guàrdia Urbana, amb la col·laboració d'agents d'ordre públic dels Mossos, es despleguen a la zona de la plaça de Catalunya i també a tot l'entorn i el subsòl per fer fora els venedors ja immersos en la campanya d'estiu. Els portaveus del col·lectiu dels manters de Barcelona i col·lectiu de suport qualifiquen les operacions policials de «persecució arbitraria» i de «racisme institucional».


Comentaris

envia el comentari