Cop al tràfic de droga: tres detinguts i mitja tona de cocaïna de gran puresa decomissada al Port de Barcelona

La Guàrdia Civil i Vigilància Aduanera s'han encarregat d'aquesta operació policial iniciada a finals de 2019

Guàrdia Civil
L'operació va anar a càrrec de la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària. | Catalunya Diari

La Guàrdia Civil i la Direcció Adjunta de Vigilància Duanera han decomissat 495 quilos de cocaïna de gran puresa al Port de Barcelona i han detingut tres persones. L'operació policial, batejada com a Confinity-Interdit, es va produir el passat dimecres 22 d'abril i la droga estava camuflada en un contenidor procedent del Paraguai que oficialment portava briquetes de fusta, un combustible per a estufes i xemeneies.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La investigació es va iniciar a finals de 2019 després de seleccionar i examinar exhaustivament una sèrie d'empreses importadores de mercaderia provinent de països sud-americans a través del Port de Barcelona, i amb una activitat "susceptible" de poder utilitzar-se per a la importació de substàncies estupefaents. Durant els últims dos mesos s'ha efectuat l'obertura i inspecció de nombrosos contenidors al Port de Barcelona de forma conjunta entre la Guàrdia Civil i efectius de Vigilància Duanera.

450 paquets de cocaïna en un contenidor

El passat 22 d'abril, en una d'aquestes inspeccions regulars amb l'ajuda d'una unitat canina, es va localitzar un contenidor que contenia 450 paquets de cocaïna d'1,1 quilograms cadascun, per un total de 495 quilos. L'empresa destinatària de la mercaderia, ubicada a Barcelona, havia declarat la importació de briquetes de fusta i la droga estava convenientment amagada entre les briquetes.

El jutjat d'Instrucció número 2 del Prat de Llobregat va permetre una entrega vigilada del contenidor marítim –sense la cocaïna a dins- per permetre als investigadors localitzar i detenir els responsables. L'entrega controlada es va produir dos dies després, el 24 d'abril, al parc logístic de la Zona Franca i es van detenir tres persones, una de les quals va oferir forta resistència a l'arrest.

Els individus, amb imputacions per tràfic de drogues, van ser traslladats a dependències policials i posteriorment van ser posats a disposició judicial.


Comentaris

envia el comentari