Macrooperació policial a Catalunya contra el tràfic de drogues

Els agents també han realitzat l'operatiu a Astúries

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres almenys una cinquantena de persones en el dispositiu contra una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana i que també feia blanqueig de capitals, segons informa el cos policial. Es tracta d'una operació conjunta de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos i la Policia Nacional, que han fet 23 entrades a Barcelona i en poblacions de l'àrea metropolitana i el Camp de Tarragona. També s'han fet entrades a Astúries.

Els cossos policials han desplegat a primera hora d'aquest dimecres un dispositiu contra l'organització. Segons informa Policia Nacional, es tracta d'una banda d'origen xinés que també es dedicaria al blanqueig de capitals.

Intervenen 300 plantes de marihuana en un dispositiu al Baix Camp

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus han fet aquest dimarts un nou operatiu contra les connexions fraudulentes d'electricitat, amb tècnics de la companyia Endesa, al barri de Mas Abelló. L'actuació ha comptat amb el suport d'un helicòpter dels Mossos i s'ha centrat als passatges Mare de Déu del Saliente, Guadalupe i de la Cabeza, a la zona coneguda com de les Verges. En un domicili d'aquest darrer passatge els agents han trobat un cultiu amb 303 plantes de marihuana i n'han detingut la responsable, una dona de 43 anys, per un suposat delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els agents han identificat 59 persones, moltes d'elles amb antecedents, i han obert setze atestats penals per defraudació de fluid elèctric. La policia també ha tramitat nou requeriments de persones amb citacions judicials pendents.

Desmantellen un punt de venda de marihuana en un pis ocupat a Tortosa

Un operatiu conjunt de la Policia Local de Tortosa i els Mossos d'Esquadra ha permès desmantellar un punt de venda de marihuana en un pis ocupat al barri de Santa Clara, al nucli històric de la ciutat. L'operatiu, desplegat el passat divendres, va acabar amb la detenció de dos homes, de 20 i 26 anys, així com el decomís de substàncies i materials emprats per al suposat tràfic de drogues que practicaven. Els investigadors van rebre informacions sobre la distribució d'aquestes substàncies des d'un domicili. Un operatiu de vigilància va comprovar que als accessos de l'immoble hi havia força gent –fins a 50 persones en un període molt curt de temps- i es duien a terme intercanvis entre els suposats venedors de droga i els possibles compradors.

Els agents també es van fer escorcolls en diverses persones després de la seua visita al domicili, amb els quals es va poder comprovar que acabaven d'adquirir droga. Segons el comunicat policial, el pis havia sigut ocupat il·legalment per les persones detingudes. Una vegada els agents van entrar al domicili amb el corresponent manament judicial van confiscar 250 grams de marihuana en cabdells, 43 embolcalls de marihuana preparats per a la venda, una bàscula de precisió i tres telèfon mòbils.

Un dels arrestats tenia antecedents per fets similars. Els detinguts van quedar en llibertat després de l'arrest i estan pendents de personar-se davant l'autoritat judicial quan siguin requerits.


Comentaris

envia el comentari