Macrooperatiu policial contra una perillosa banda barcelonina que s'amagava al plató de 'Merlí'

Es tracta d'un grup de lladres de pisos acusats d'uns 70 robatoris amb força a domicilis de la zona | Els agents han detingut quatre persones

El grup hauria realitzat 70 robatoris amb força a domicilis de Barcelona i la zona metropolitana
El grup hauria realitzat 70 robatoris amb força a domicilis de Barcelona i la zona metropolitana | Twitter (@mossos)

Un operatiu policial està en marxa a Barcelona per desarticular una organització criminal que es dedicava a cometre delictes contra el patrimoni. Serien els responsables d'uns 70 robatoris amb força en pisos de la capital catalana i de l'entorn metropolità, segons han confirmat a l'ACN fonts policials. És per això, que el jutge ha decretat el secret d'actuació.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional estan actuant conjuntament en aquest dispositiu des de les 9 hores, amb més de 200 agents desplegats i desenes de furgons. Els policies estan registrant un institut abandonat al barri de Vall d'Hebron, on es va rodar la sèrie 'Merlí'. L'edifici està ocupat per desenes de persones, activistes però també famílies georgianes, entre les quals hi ha els membres del grup criminal.

L'operació, de fet, porta per nom «Merlí». S'esperen una vintena de detinguts. Les actuacions estan sota secret de sumari. El cas el porta el jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona. L'operatiu serà llarg per l'elevat nombre de persones que ocupen l'institut. Fins al moment els agents han detingut quatre persones però s'esperen més detencions.

Un dels quatre detinguts de l'operació policial que s'està realitzant a Barcelona
Un dels quatre detinguts de l'operació policial que s'està realitzant a Barcelona | CEDIDA

 

L'antiga escola de 'Merlí' ocupada per una banda de lladres

L'antiga escola abandonada Menéndez Pidal, al barri de Sant Genís dels Agudells de Barcelona, antic plató de la sèrie 'Merlí', ha estat ocupada per una comunitat de persones georgiana que viu de robar. Com s'ha comentat anteriorment, els 'okupes' són autors de furts violents en cases de la zona alta de la ciutat o al metro, se'ls atribueix més de 70 robatoris. 

Els veïns i negocis del barri fa temps que viuen en una tensió constant, ja que a més de ser robats, també viuen molt a prop del que és l'amagatall dels lladres. A part dels robatoris, també entren en joc les drogues que els lladres consumeixen a l'interior de l'edifici o en parcs situats al voltant d'aquest.


Comentaris

envia el comentari