IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El govern espanyol demana al Congrés prolongar l'estat d'alarma durant sis mesos

Ordenen el sacrifici de 2.690 ànecs de dues granges més de Sant Gregori per un segon focus de grip aviària

Les explotacions es troben a menys de 3 quilòmetres de la granja on es va detectar el segon focus del virus

Ànecs d'una de les granges de Sant Gregori on s'han hagut de sacrificar exemplars després de detectar-se el nou focus de grip aviària | Cedida

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha ordenat un nou sacrifici d'ànecs a dues explotacions més de Sant Gregori, al Gironès. Es tracta de dues granges que hi havia al radi de 3 quilòmetres on la setmana passada es va detectar el segon focus del virus de grip aviària. Les proves han confirmat la presència del virus i s'hauran de sacrificar un total de 2.690 exemplars (520 i 2.170, respectivament). Segons el Departament, l'estudi de traçabilitat del bestiar ha confirmat que els ànecs d'aquestes dues granges i la del focus eren originaris de zones de França declarades lliures del virus. Per això, s'extremaran els controls de totes les partides avícoles procedents de la Unió Europea.

A més, s'està fent una investigació epidemiològica per identificar la causa dels focus. Amb aquesta ja són nou les granges afectades. El Departament va ordenar divendres el sacrifici de 7.300 ànecs de sis granges més. Totes havien rebut animals de l'explotació on es va detectar el segon focus i on es van haver de sacrificar 17.300 exemplars. Amb aquestes dues granges ja són nou les explotacions afectades des que es va detectar el primer focus del virus en una cigonya als Aiguamolls la setmana passada.

D'altra banda, el Govern ha anunciat que està treballant amb el Ministeri per les indemnitzacions per a les explotacions que han de sacrificar el bestiar. Segons han explicat, aquestes compensacions estan previstes a la normativa europea i estan cofinançades per la Unió Europea i l'Estat. Des del Departament insisteixen que el virus del subtipus H5N8 —d'alta patogenicitat— no es transmet a les persones.


Comentaris

envia el comentari