Oriol Pujol accepta dos anys de presó pel cas de les ITVs

El fill de l'expresident Oriol Pujol ha arribat a un acord amb la Fiscalia, per tal d'esquivar un judici popular
Oriol Pujol Ferrusola, en una imatge d'arxiu
Oriol Pujol Ferrusola, en una imatge d'arxiu | Arxiu

Oriol Pujol Ferrusola, un dels fills de l'expresident Jordi Pujol, ha acceptat una condemna de dos anys de presó, pel cobrament de comissions il·legals del conegut com a cas de les ITVs. Es tracta d'un pacte al qual el fill del conegut polític ha arribat amb la Fiscalia per tal d'esquivar un tribunal popular, i al qual s'han sumat els altres cinc imputats.

 

Segons han indicat fonts jurídiques, ara el pacte haurà de ser rubricat davant la presidenta del jurat. Per a l'empresari Sergi Alsina, l'acord inclou una condemna de dos anys de presó, i per a la dona de l'exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya, Anna Vidal, menciona una pena de presó de quinze mesos, eludible amb el pagament d'una multa de 83.210 euros. 

Reconeix delictes de suborn, falsedat documental i tràfic d'influències

Segons estipula l'acord, els acusats hauran de reconèixer davant del jutge haver comès els delictes de suborn, falsedat documental i tràfic d'influències. Es tracta d'un pacte molt similar al qual Oriol Pujol va arribar ara fa un any amb el Ministeri Públic, però que l'Audiència de Barcelona va rebutjar en considerar que no podia ser parcial, tenint en compte que no tots els investigats van estar d'acord amb sumar-se. 

 

Jordi Pujol al costat de la seva dona, Marta, i Oriol Pujol
Jordi Pujol al costat de la seva dona, Marta, i Oriol Pujol | CatalunyaDiari.cat

 

El passat mes de maig, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar l'últim recurs que quedava, i va obligar totes les parts a sotmetre's a un judici popular,que s'havia de celebrar al Palau de Justícia. Ara bé, el mes de juny, Josep Tous i Sergi Alsina van arribar a un principi d'acord amb la Fiscalia, que finalment ha estat ratificat aquest dimarts. En total, tots els acusats hauran de pagar 700.000 euros de responsabilitat civil per haver manipulat el mapa de concessions d'estacions d'ITV a Catalunya. Comentaris

envia el comentari