Oriol Pujol accepta dos anys i mig de presó pel cas de les ITVs

El fill de l'expresident Jordi Pujol ha ratificat davant del jurat l'acord al qual va arribar amb la Fiscalia ara fa unes setmanes

Oriol Pujol ha acceptat finalment dos anys i mig de presó per diversos delictes
Oriol Pujol ha acceptat finalment dos anys i mig de presó per diversos delictes | cedida

Oriol Pujol, un dels fills de l'expresident Jordi Pujol, ha acceptat aquest dimarts la pena de dos anys i mig de presó, pel cobrament de comissions il·legals i haver utilitzat la seva influència per afavorir diversos empresaris catalans, en el conegut com a cas de les ITVs.

En una compareixença de poc més de deu minuts davant del Tribunal del Jurat, l'exdiputat de CiU s'ha ratificat en el pacte aconseguit amb la Fiscalia Anticorrupció i la magistrada Carmen Zabalegui ha deixat el cas vist per sentència, que es dictarà en aquests termes. Així, Oriol Pujol i la resta d'acusat eviten la celebració d'un judici popular.

En aquest pacte amb la Fiscalia, el fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha aconseguit també que la seva dona, Anna Vidal eludeixi la presó a canvi d'una pena multa de 83.210 euros. L'exnúmero dos de la Diputació Josep Tous, i els empresaris Sergi Pastor, Sergi Alsina i Ricard Puignou també s'han adherit finalment a l'acord.

Reconeix delictes de suborn, falsedat documental i tràfic d'influències

Segons estipula l'acord, els acusats hauran de reconèixer davant del jutge haver comès els delictes de suborn, falsedat documental i tràfic d'influències. Es tracta d'un pacte molt similar al qual Oriol Pujol va arribar ara fa un any amb el Ministeri Públic, però que l'Audiència de Barcelona va rebutjar en considerar que no podia ser parcial, tenint en compte que no tots els investigats van estar d'acord amb sumar-se.

El passat mes de maig, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar l'últim recurs que quedava, i va obligar totes les parts a sotmetre's a un judici popular,que s'havia de celebrar al Palau de Justícia. Ara bé, el mes de juny, Josep Tous i Sergi Alsina van arribar a un principi d'acord amb la Fiscalia, que finalment ha estat ratificat. En total, tots els acusats hauran de pagar 700.000 euros de responsabilitat civil per haver manipulat el mapa de concessions d'estacions d'ITV a Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari