Més misteris a Susqueda: Uns ossos humans trobats al pantà reobren un crim dels anys 80

Els Mossos d'Esquadra, per ordre del jutjat, ha enviat les mostres a l'Institut de Medicina Legal | També poden ser restes de persones enterrades a l'ermita antigament

Imatge d'arxiu d'una unitat dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu d'una unitat dels Mossos d'Esquadra. | Cedida CME

Si Catalunya busqués el lloc més misteriós dels darrers anys segur que l'ermita de Sant Martí de Querós i el pantà de Susqueda tindrien números de ser-ne els guanyadors. Aquest indret de la comarca de la Selva ha estat l'escenari de l'assassinat dels joves Marc Hernández i Paula Mas i també, fa poques setmanes, se sabia que un home que havia atacat els Mossos havia desaparegut deixant una furgoneta abandonada.

Avui, 13 de juny, s'ha conegut que la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra s'han hagut de desplaçar fins al pantà un altre cop per recuperar unes restes d'ossos humans que han aparegut a les runes del que va ser l'ermita de Querós. Es creu que els ossos han aparegut per la pujada del nivell del pantà i que podrien ser de persones que, antigament, van ser enterrades en aquest emplaçament.

Però, i sabent tot el que ha viscut aquest pantà, encara amb el crim del Marc i de la Paula per acabar de resoldre, el jutjat de Santa Coloma de Farners ha decidit enviar les mostres a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya per tal poder saber l'edat dels ossos i poder-ho desvincular, si són antics, de crims moderns. El pantà no deixa de donar sorpreses i tant els Mossos com els jutges que els hi toca vigilar aquest misteriós pantà no volen sorpreses.

Crims antics per resoldre al pantà

Tal com apunta El Punt Avui, encara hi ha un crim sense resoldre que podria haver-se produït en aquesta zona. Un home condemnat per haver matat una nena de Sant Hilari Sacalm i una prostituta albanesa i que va estar relacionat amb la desaparició de la dona d'un company de cel·la va ser vist al pantà posant flors a una dona que havia desaparegut als anys 80 i que havia estat relacionada amb ell, treballant junts en un taller del poble. Les indagacions potser poden ajudar a resoldre aquest crim, o qui sap, algun d'altre que els Mossos encara no en tenen coneixement.

Jordi Magentí acusat de matar el Marc i la Paula

Els Mossos d'Esquadra van detenir el mes de febrer d'aquest any a Jordi Magentí com a principal sospitós de la mort dels joves que el mes d'agost van anar a fer caiac al pantà de Susqueda i ja no van tornar mai més. L'home nega haver-los matat i fins i tot va arribar a acusar el seu fill, però els investigadors dels Mossos d'Esquadra tenen clar que va ser ell que va matar i intentar amagar els cossos al pantà. Les diligències d'investigació estan en marxa i fa poc la fiscalia i les dues parts van demanar noves proves pericials i testimonis.


Comentaris

envia el comentari