Alliberen els ostatges de l'estació de tren de Colònia, a Alemanya

«El sospitós està sota control», ha precisat la policia alemanya per donar constància de la detenció del sospitós, que està ferit greu

ACTUALITZACIÓ / 16:20: Al voltant de les quatre de la tarda, la policia alemanya ha acabat alliberant els ostatges de l'estació després de detenir-ne l'individu que els havia retingut durant aquest migdia. «El sospitós està sota control», ha expressat el cos policial germànic a primera hora de la tarda sobre un detingut que està ferit greu. També cal destacar que una dona ha patit ferides de caràcter lleu i està sent atesa pels serveis d'emergències. 

Diversos ostatges es troben retinguts en una farmàcia d'una important estació central de trens de la ciutat de Colònia (Köln Hauptbahnhof), a Alemanya. Tal com es pot observar a les imatges que ens arriben des del lloc dels fets, l'estació ha estat desallotjada per la policia. Diverses fonts, a més, han assegurat que s'han sentit trets, tot i que les autoritats ho han desmentit, i també han desmentit que hi hagi cap víctima mortal.

Hi hauria, com a mínim, un ostatge

Un portaveu policial ha indicat que hi hauria com a mínim un ostatge, en un local de la cadena Mcdonald's, o en una farmàcia, i que seria una dona. Les darreres informacions fan pensar que tot està tenint lloc a la farmàcia, ubicada a l'interior de l'estació, on un home hauria pres ostatges. Les primeres informacions indicaven que podria tractar-se d'un atracament, però la policia no ha pogut confirmar la motivació.  Segons sembla, un mediador ja s'ha posat en contacte amb l'autor del segrest. 

Sigui com sigui, la policia ha demanat no difondre «rumors ni especulacions», i no apropar-se a la zona mentre duri l'operatiu que està en marxa. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat nombrosos efectius de la policia, i el trànsit de trens ha estat paralitzat. A banda, el diari 'Bild' ha avançat que a la zona s'ha mobilitzat també un equip de resposta ràpida antiterrorista. 

Protecció Civil i Mossos s'han fet ressò dels fets

Al nostre país, tant els Mossos d'Esquadra com Protecció Civil s'han fet ressò de la notícia. Protecció Civil ha demanat a tots aquells catalans que visquin a Colònia o estiguin de turisme que a la ciutat alemanya que segueixin les indicacions de la policia, i també el compte oficial dels serveis ferroviaris alemanys (Deutsche Bahn) per conèixer les possibles afectacions en el transport. 

Pel que fa als Mossos, s'han limitat a confirmar que en aquests moments hi ha un «possible incident amb ostatges a l'estació central de Colònia», i també han redirigit els interessats al compte oficial de la policia alemanya per a més informació. Recordem que Alemanya està en alerta màxima per possibles atemptats terroristes, després que fa dos anys un militant de l'Estat Islàmic hagi entrat a tota velocitat amb un camió robat en un tradicional mercat de Nadal del centre de Berlín, deixant un total d'onze víctimes mortals. 


Comentaris

envia el comentari