Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del moment de l'ovació a la Guàrdia Urbana de Badalona en la detenció d'un lladre el 31 d'agost del 2020

Aplaudida reacció d'uns veïns de Badalona després de la detenció d'un lladre

No és el primer cop en els últims dies que una actuació policial a la ciutat provoca l'aplaudiment dels veïns

Imatge del moment de l'ovació a la Guàrdia Urbana de Badalona en la detenció d'un lladre el 31 d'agost del 2020
Ovacionen la Guàrdia Urbana de Badalona després de detenir un lladre a ple carrer | xarxes socials

La Guàrdia Urbana de Badalona s'està acostumant cada cop més a rebre ovacions per part dels veïns de la ciutat cada cop que enxampen algun delinqüent amb les mans a la massa. L'última ocasió ha estat aquest passat dilluns, 31 d'agost, després d'una detenció a ple carrer.

Els fets van succeir la nit de dilluns al barri de Montigalà de la ciutat. Un menor estranger no acompanyat, coneguts popularment com a MENA, va ser el protagonista d'un robatori a ple carrer a un veí de la zona. Pocs minuts després, la policia de la ciutat aconsegueix intervenir i l'acaba detenint, provocant una onada d'aplaudiments entre els veïns que havien observat tota l'escena als balcons.

Diverses persones han compartit les imatges a les xarxes socials, entre ells el mateix alcalde, Xavier Garcia Albiol, que ha aclarit que se sent «molt orgullós» de les últimes actuacions de la Guàrdia Urbana, que fa uns dies també van rebre aplaudiments per aturar uns intents d'okupació en habitatges de la ciutat. «Els veïns ovacionant-los després de detenir un MENA que pocs minuts abans havia robat un veí. Anem pel bon camí», ha insistit Albiol.

La Guàrdia Urbana de Badalona recuperarà la Unitat Omega amb trenta agents a partir de l'octubre

La Guàrdia Urbana de Badalona recuperarà la Unitat Omega a partir del pròxim mes d'octubre amb una trentena d'agents destinats a «actuacions immediates a les zones on hi ha més conflictes». Així ho va destacar l'alcalde Xavier Garcia Albiol, que va assenyalar les ocupacions il·legals com a focus de bona part dels problemes de convivència. 

«Els veïns estan atemorits per la situació que viuen», va afirmar Garcia Albiol, que va exigir també una modificació de la llei per acabar amb la «impunitat» de les ocupacions. L'alcalde de Badalona va fer aquestes declaracions just davant d'una gran nau del barri del Gorg on viuen més d'un centenar de persones en situació irregular, fet que va provocar moments de tensió amb alguns dels okupes.

Garcia Albiol va explicar que recuperar la Unitat Omega és una «prioritat» del seu govern, tot recordant que ja va estar operativa en la seva anterior etapa com a alcalde. «És una unitat que té el suport d'una part molt important dels veïns perquè permet donar resposta als problemes d'ocupació i delinqüència que requereixen actuacions immediates», ha afirmat, mentre ha criticat que el govern de Dolors Sabater la dissolgués el 2015.

L'alcalde, que ja va anunciar que recuperaria aquesta unitat policial tan bon punt va ser investit al maig, va detallar que obriran aviat un procés intern al cos de la Guàrdia Urbana per destinar-hi 30 efectius —28 agents i dos responsables policials—. Seran 8 efectius més en comparació a la Unitat Omega de l'anterior etapa i també disposaran de més vehicles.

Al mateix temps, Garcia Albiol ha destacat que patrullaran de 19.00 hores a 7.00 hores «a les zones on hi ha més conflictes de delinqüència i pisos ocupats on les màfies actuen amb més presència». «És l'objectiu primordial», va subratllar, tot assegurant que la nova divisió policial «no és una unitat antidisturbis, sinó d'actuació immediata».