Muntatge d'una pilota d'handbol i Pablo Aguirregabiria

Pablo, l'estimat entrenador que ha mort massa jove en un tràgic succés

Pablo Aguirregabiria va perdre la vida després de patir un accident a l'A-6

L'esport corunyès ha rebut una trista notícia: Pablo Aguirregabiria, entrenador d'handbol de l'OAR, ha mort als 51 anys. El basc va ser un dels impulsors més importants de l'handbol corunyès. Lamentablement, dimarts va perdre la vida quan circulava per l'A-6 per la província de Lugo, al terme municipal de Baralla.

Tots els que el coneixien sabien que Pablo era un enamorat de l'handbol. Aquest va estudiar INEF a la Corunya i des d'aquella època es va quedar a viure a la ciutat gallega, que el va seduir i hi va desenvolupar tota la seva carrera esportiva.

Dol a la Corunya per la mort de Pablo Aguirregabiria, entrenador de l'OAR

L'entrenador de l'OAR va obtenir els seus millors resultats al club corunyès. Va aconseguir l'ascens a Divisió de Plata i, des de la dècada dels 90, era sant i senyal del club. Al principi, n'era jugador i, posteriorment, feia les tasques d'entrenador des de l'any 1999 fins fa dies, quan el destí va ser d'allò més cruel.

Aquest dimarts, tota la família d'handbol de la Corunya rebia aquest revés en forma de mort de Pablo Aguirregabiria, segons informava Radio Coruña de la Cadena SER. Aquest va ser un home que sempre va tenir l'objectiu de difondre l'handbol i, sobretot, el seu equip, l'OAR Corunya. Una persona que sempre es deixava estimar, era un treballador nat i estimat per tothom al club que el va veure jugar i entrenar durant molts anys.

A la Corunya va aterrar molt jove per estudiar a la Universitat, tasca que compaginava amb l'handbol, la seva passió més gran. Abans, va estar cursant el batxillerat al seminari d'Oñate. Ara, compaginava la seva tasca a l'entitat gallega amb diversos negocis, entre ells, un de l'àmbit automobilístic.

L'emotiva reacció de l'OAR, el seu club de tota la vida

D'altra banda, la Xunta de Galícia distingirà Pablo Aguirregabiria amb la medalla al Mèrit Esportiu a títol pòstum. El govern gallec ha valorat que era l'«impulsor de l'handbol corunyès».

El seu club de sempre, l'OAR, encara està consternat després de la seva pèrdua el darrer dimarts 28 de març. De fet, a través de les xarxes socials, posava de manifest la profunda empremta que hi va deixar i el dolor que senten tots els membres després del tràgic final de Pablo. «Mai seran suficients les paraules d'agraïment per tot allò que has fet per nosaltres, per aquest club i per aquest esport. Pablo Aguirregabiria és handbol, Pablo Aguirregabiria és avui i sempre serà l'OAR», començaven expressant al compte oficial de Twitter.

«Deixes un buit enorme, tan gran com el teu amor a aquest esport»

«La família de l'OAR, la teva família, està de dol per la teva sobtada marxa. Deixes un buit enorme, tan gran com el teu amor a aquest esport, com el teu amor a aquesta família de l'handbol corunyès. Descansa en pau, patró, l'equip brindarà amb tu al cim d'aquell PlayOff que tant anhelaves. T'estimem, entrenador, 'sempre en loita' per tu, Pablo. La família de l'OAR us agraeix totes les mostres de suport que estem rebent», deia el fil que han publicat a Twitter. Uns missatges que han provocat centenars de reaccions donant el condol a tota la família del club corunyès que tant estimava el bo de Pablo.