El CGPJ concedeix l'empara al jutge Pablo Llarena

La decisió arriba després que Carles Puigdemont i altres exmembres del Govern hagin presentat una demanda contra el magistrat del Tribunal Suprem a Bèlgica

El jutge Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
El jutge Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | cedida

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha decidit acordar l'empara al jutge Pablo Llarena, que investiga la causa contra els líders del procés independentista, amb els ulls posats sobre la demanda interposada a Bèlgica per Carles Puigdemont i la resta d'exmembres del Govern que es troben fora del país. 

Segons l'organisme, la demanda dels polítics, o «fugits de la justícia» com els anomenen en l'acord que han redactat, és un «atac planificat» a la independència de Llarena. Des del Consell General del Poder Judicial es considera que l'únic objectiu que tenien era el de «condicionar i influir en les futures resolucions judicials». 

El CGPJ considera que els líders independentistes que seran jutjats «han intentat, sense cap dissimulació, sotmetre actuacions sobiranes de l'Estat a la jurisdicció d'un estat estranger».

«Totes les mesures necessàries» per protegir la justícia espanyola

A més de concedir l'empara al jutge Pablo Llarena, el Consell General del Poder Judicial ha fet una petició als Ministeris de Justícia i Exteriors. Ha demanat a tots dos que s'adoptin «totes les mesures necessàries» per «assegurar la integritat i immunitat» de la justícia espanyola.

Cal recordar que aquesta decisió del CGPJ ha estat presa després de la sol·licitud feta aquest dimecres per Pablo Llarena, qui afirmava que considera que la demanda de Puigdemont i els exconsellers suposa un «risc per a la integritat de la jurisdicció espanyola». A més, també afirmava que la reclamació dels processats «suposaria un atac planificat a les condicions d'independència» de la seva feina. De fet, considerava la demanda dels polítics com un «atac planificat, groller i fraudulent».

La decisió presa aquest dijous pel CGPJ ja ha provocat reaccions per part d'alguns dels polítics catalans implicats. L'exconseller Josep Rull ha deixat un clar i contundent missatge a través del seu compte de la xarxa social Twitter. Allà ha catalogat d'«inaudit» el fet que Pablo Llarena busqui la «independència dels jutges».

Pablo Llarena estava citat a declarar el dia 4 de setembre a un tribunal belga per la demanda dels exconsellers i de Carles Puigdemont, però, amb més suport cada cop, la intenció del jutge, finalment, és no acudir-hi.


Comentaris

envia el comentari