La plaça Catalunya de Barcelona es desperta amb una pancarta en contra del rei

Els Mossos han intentat retirar-la a les cinc de la matinada, tot i que hores després han desistit en rebre una contraordre

La pancarta que llueix a plaça Catalunya en contra del rei Felip VI
La pancarta que llueix a plaça Catalunya en contra del rei Felip VI | Guillem RS

Una pancarta en contra del rei Felip VI sembra la polèmica aquest matí a Barcelona. Servint-se de la presència del monarca pels homenatges a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el símbol pretén mostrar el rebuig a la casa reial. «El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans», relata la pancarta, instal·lada en una de les principals façanes de plaça Catalunya.

Els Mossos d’Esquadra, així mateix, han acudit al centre neuràlgic barceloní —on s’hi durà a terme l’homenatge a les víctimes— per retirar la pancarta. Tot i personar-hi a les cinc del matí, però, aquesta no ha estat retirada i al punt de les set del matí d’aquest divendres, 17 d’agost, la pancarta continua ocupant els quatre finestrals d’aquest immoble.

Els Mossos desisteixen de despenjar la pancarta

Imatge dels Mossos a la façana de l'edifici de plaça Catalunya
Imatge dels Mossos a la façana de l'edifici de plaça Catalunya | Cedida

 

La pancarta va ser penjada ahir mateix a les onze de la nit. Hores més tard —a les cinc de la matinada, segons ha informat el secretari de l'ANC, Adrià Alzina— s’hi han presentat diversos agents de la unitat de Muntanya dels Mossos. Aquests, finalment, s’han penjat amb cordes i han intentat treure la pancarta, tot i que a mig operatiu han acabat desistint

Segons el mateix membre de l'ANC, finalment, els Mossos haurien rebut una contraordre. D'altra banda, cal esmentar també que durant la nit hi ha hagut alguns petits aldarulls entre les persones que eren a la mateixa plaça i que han recriminat l'acció dels Mossos d'Esquadra. 


Comentaris

envia el comentari