rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Paracetamol, ibuprofeno i nolotil: claus per un ús responsable

Què prendre, dosis recomanades i altres consells sobre el consum dels principals analgèsics
L'ibuprofeno i el paracetamol es poden adquirir sense recepta | Cedida

L'arribada de les baixes temperatures i, amb elles, dels refredats fa que moltes persones recorrin a medicaments com el paracetamol, l'ibuprofeno o el nolotil per alleujar el malestar, analgèsics que són a l'abast de tots sense recepta

 

Si bé cal subratllar que no han de prendre's medicaments sense prescripció mèdica, la veritat és que la pràctica comuna és recórrer a ells quan es té algun tipus de dolència lleu. 

 

És per això que a la Cadena SER han recopilat, juntament amb un metge de família, Paulino Cubero, alguns aspectes importants d'aquests fàrmacs com les dosis recomanades, per a quins casos estan indicats i una sèrie de consells útils per fer un ús correcte d'ells en cas de molèsties lleus.

Paracetamol 

Està indicat per a febre, dolors breus i moderats o artrosis. Es tracta, sense cap dubte, de l'analgèsic més utilitzat i el més «segur» en el cas que s'opti per l'automedicació, ja que són molt escasses les reaccions al·lèrgiques que pot produir. 

La dosi estàndard a consumir ha d'estar entre els 500 i els 650 mil·ligrams cada 8 hores i la màxima, d'1 gram cada sis. Cal tenir especial compte que és tòxic si es consumeixen més de 6 grams al dia i pot produir alteracions en els pacients que sofreixin alguna malaltia hepàtica.

Ibuprofeno

Es tracta de l'antiinflamatori més indicat en casos de traumatismes, maldecaps, dolors menstruals, musculars i ossis i febre, entre uns altres. D'altra banda, cal tenir especial compte, ja que pot provocar problemes digestius com sagnats d'estómac. 

Igualment, pot implicar dany renal i augmentar la tensió arterial, per la qual cosa no han de consumir-lo els pacients amb problemes cardiovasculars. Quant a la seva dosi estàndard, ha de situar-se entre els 400 i els 800 mil·ligrams cada vuit hores.

 

Ibuprofeno, indicat en casos de traumatismes  | Cedida

Nolotil 

Igual que el paracetamol, destaca la seva seguretat, ja que es digereix fàcilment i sense ocasionar problemes com podria ocórrer en el cas de l'ibuprofeno. Està recomanat per a casos de còlics, febre, dolors interns, postquirúrgics o dentals. 

Tot i que es tracta d'un dels medicaments més recorreguts a Espanya, cal destacar que en països com Estats Units i Regne Unit no es comercialitza a causa dels seus efectes secundaris, ja que pot provocar la destrucció dels glòbuls blancs. Es recomana prendre les càpsules de 575 mil·ligrams.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris