MÉTEO ESPECIAL:

Catalunya en alerta per una perillosa gota freda

Paralitzat el cas de la desaparició de Juana Rivas i els seus dos fills a Granada, esperant que el jutge digui «què fer»

Per la seva part, el pare assegura que iniciarà accions legals pel «segrest dels nens»
La Policia i la Guàrdia Civil esperen la decisió del jutjat sobre «què fer» després de la desaparició de Juana Rivas.  | Cedida

 

El delegat del Govern a Andalusia, Antonio Sanz, ha explicat aquest dijous que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat estan «a l'espera del que decideixi l'autoritat judicial» sobre «què fer» després que Juana Rivas, la mare de Macarena (Granada) a la que un jutjat havia ordenat aquest dimecres l'entrega dels seus dos fills d'onze i tres anys al seu pare, condemnat el 2009 per maltractar-la, no complís l'ordre i ara no se sàpiga on és. Així ho ha apuntat el delegat del Govern a preguntes dels periodistes a Còrdova, on ha presidit la Comissió Territorial d'Assistència, que integra els subdelegats del Govern de les vuit províncies andaluses.

Sanz ha recordat que el jutjat de primera instància número 3 de Granada havia fixat la restitució dels menors a les 16.30 hores d'aquest dimecres, 26 de juliol, al Punt de Trobada Familiar de Granada, on haurien d'haver sigut portats per la mare. Segons la providència dictada per la jutge, a aquella hora «no es va produir l'entrega» dels nens que, segons el mandat judicial, havien de tornar amb el seu pare a Itàlia, on tenen fixada la seva residència habitual. El delegat ha assenyalat que tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil «van rebre un acte judicial només per auxiliar el pare a la recollida», és a dir «perquè es pogués» realitzar, i una vegada no produïda l'entrega, «estem a l'espera de la decisió de l'autoritat judicial sobre què fer», ha apuntat.Sanz ha precisat que, segons la informació que té a partir de la Guàrdia Civil, encara «no hi ha una denúncia plantejada» ni «una decisió judicial sobre què s'ha de fer a partir d'ara una vegada que no s'ha produït l'entrega» dels nens, que era al que se cenyia l'acte del jutjat de la capital granadina. Ha insistit en el fet que «encara no hi ha ordre judicial ni cap decisió amb la recerca i sobre les actuacions a emprendre», i en què «les forces i cossos de seguretat de l'Estat estan a l'espera de la decisió» del jutjat de primera instància número 3 de Granada, que és el que porta les actuacions, i «dona les instruccions sobre mesures o actuacions que s'hagin d'emprendre sobre els fets» d'aquest dimecres, segons ha puntualitzat el delegat del Govern. 

 

Per la seva part, a més, l'advocat del pare dels nens ha assegurat que el seu client també està sent víctima d'assetjament psicològic, tal com recull 'Ideal', i explica que iniciaran accions legals davant del que consideren que és un «segrest dels nens». 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris