Absolen un pare d'agredir sexualment la seva filla menor a Girona

La sentència diu que hi ha dubtes «seriosos» en el relat de la jove | L'home havia estat condemnat anys enrere per violar i deixar embarassada una altra filla
L'home acusat d'agredir sexualment la seva filla durant el judici a l'Audiència de Girona | ACN

 

L'Audiència de Girona ha absolt un pare acusat d'haver agredit sexualment i de forma reiterada la seva filla menor d'edat. S'enfrontava a una condemna de 15 anys de presó però la sentència que s'ha dictat ha estat absolutòria. El text afirma que hi ha dubtes «seriosos i raonables» en les declaracions de la suposada víctima.

 

En la sentència dictada, l'Audiència de Girona afirma que «no ha quedat acreditat que l'acusat hagi realitzat actes de contingut sexual amb la seva filla». Cal mencionar, sobre aquest cas, que l'home ja havia estat condemnat a presó anys enrere per violar una altra filla menor i deixar-la embarassada fins a quatre vegades.

 

Testimoni dubtós de la menor

Segons recull la sentència, la menor havia declarat que els abusos van començar l'any 2006, quan ella tenia només 6 anys i la família vivia a Girona. Segons la seva versió, el seu pare va realitzar-li «tocaments a les zones íntimes per sota de la roba» durant dos anys, quan la mare no estava a casa.

 

Pel que sembla, els abusos van parar els següents anys, ja que des del 2008 fins al 2010 mare i filla van viure a Brasil, però en tornar a viure tots junts, el pare hauria tornat a comportar-se de la mateixa forma amb la seva filla. Amb contactes sexuals reiterats, obligant-la a fer-li fel·lacions «subjectant-la pel cabell i dirigint-li el cap al seu penis». A més, la suposada víctima va explicar que va intentar penetrar-la quan tenia 13 anys.

 

Tot i aquestes declaracions, l'Audiència de Girona no ha vist un relat clar i creïble de la jove per un motiu: quan el seu pare va entrar a la presó fa uns anys, la menor li enviava correspondència amb contingut «afectuós». «Fa partícip al seu pare de la seva evolució acadèmica i de les seves relacions personals, això no casa amb algú que hauria d'albergar altres tipus de sentiments per uns fets greus i odiosos», s'explica a la sentència.

 

De fet, al text es plasmen certs fragments de les cartes de la seva filla: «Veig un pare orgullós, fort, treballador, divertit, cantant, cuiner, perruquer, ídol, fuster, cap dels bombers, veig de tot en tu però sobretot veig al pare perfecte» o «T'estimo moltíssim i sempre estic pensant en tu».

 

El tribunal ha considerat, a partir d'aquests fets que és «contrari a l'experiència i a la lògica» que la denunciant mantingués aquesta bona relació amb el seu pare després d'haver estat víctima d'abusos i agressions sexuals per la seva part.

 

D'altra banda, lamenten no tenir un informe pericial que determini si aquest tipus de correspondència pot estar relacionat amb «possibles comportaments psicològics que poden adoptar les víctimes». «Si no s'acredita la culpabilitat més enllà de tot dubte raonable, i encara que tampoc s'hagi demostrat clarament la innocència, procedeix a l'absolució», es conclou a la sentència.

 

Condemnat anys enrere per violar i deixar embarassada una altra filla

Fa anys el mateix home ja va ser acusat de violació d'una altra filla també menor d'edat. En aquella ocasió els fets encara van ser pitjors, ja que la va deixar embarassada fins a quatre vegades i, de fet, tot i que tres dels embarassos van ser interromputs, en un d'ells la nena s'hi va negar i va tenir una filla amb el seu propi pare. La petita va néixer amb un 80% de disminució mental.

 

Quan la nena tenia 9 anys va ser quan van començar les violacions, l'any 1981. El pare abusava de la petita dues o tres vegades a la setmana. Les violacions sistemàtiques van continuar i, quan la víctima tenia 15 anys va quedar-se embarassada per primera vegada i el seu pare va portar-la a avortar. Després d'això les violacions van continuar fins que la noia, ja major d'edat, va marxar del país amb la seva mare.