Demanen presó per un veí de Girona per agredir sexualment la seva filla menor

L'home ja està complint condemna per uns fets similars amb una altra filla d'una relació anterior
L'acusat d'agredir sexualment la filla durant el judici a l'Audiència de Girona aquest matí.
L'acusat d'agredir sexualment la seva filla durant el judici a l'Audiència de Girona  | ACN.

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un home de la mateixa provincia per agredir sexualment i de manera continuadala seva filla menor d'edatEls abusos van començar quan la nena tenia 6 anys. L'home s'enfronta a 15 anys de presó pels delictes comesos.

 

Segons les demandants, el pare de la nena es refregava amb la petita, l'obligava a masturbar-lo, a fer-li fel·lacions i intentava penetrar-la. El setembre del 2016, el processat va ingressar a la presó de Figueres per complir unacondemna de 12 anys per uns fets similars. La víctima, en aquell cas, era també una filla seva, però d'una anterior relació. 

La nena està rebent atenció psicològica

El cas es remunta al maig del 2017, quan la mare de la víctima va acudir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Allà va denunciar el seu exmarit per abusos sexuals a la filla que tenien en comú després que la menor li expliqués que quan tenia 6 anys el seu pare l'havia tocat per sobre de la roba i que, quan ja era més gran, havia patit agressions sexuals.

 

Durant el judici, la mare ha relatat que mai havia sospitat res fins que un dia li va preguntar a la seva filla el perquè ja no volia anar a veure el seu pare a la presó. La menor li va respondre que «l'havia tocat». La dona ha explicat que el primer que li va venir al cap va ser que si l'arribava a tenir al davant «el matava». A més, afirma que la nena està rebent atenció psicològica perquè «viu al seu món», té insomni i no té amics a l'institut.

 

El lletrat també ha preguntat els motius pels quals visitava l'exmarit a la presó, portant-li roba i ingressant-li diners. La dona ha respost contundentment que desconeixia els fets i que només pretenia que les seves filles continuessin tenint contacte amb el pare.

El pare ho nega tot

L'acusat ha negat els fets i ha assegurat que ell va ser qui es va fer càrrec de les filles, amb la roba, el menjar i duent-les a l'escola, durant els anys que ja no eren parella perquè «ella sempre estava fora». També ha dit que la nena «sempre l'ha estimat molt i que l'anava a veure a la presó».

 

El pare s'enfronta a15 anys de presóper un delicte d'agressió sexual a menor de forma continuada amb els agreujants de parentesc i reincidència. A més, la fiscal ha demanat que el processat no es pugui comunicar ni acostar a menys de 500 metres de la víctima durant un període de 10 anys, així com que també es passi un temps en llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil, reclama una indemnització de 10.000 euros. 

 

Manel Mir, l'advocat de la defensa, ha aportat al judici un correu electrònic i un seguit decartes que la víctima va escriure al pare mentre estava al centre penitenciari, expressant-li l'amor que sent cap a ell.  El cas ha quedat vist per sentència. Comentaris

envia el comentari