rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

El pare d'una jove que va ser diagnosticada amb 13 anys d'un estrany càncer a Madrid: «Pensava que no sortiria de l'UCI»

El pare de la jove explica com han sigut aquests anys de clavari
Imatge de María amb el seu pare José Luis. | ABC

 

A la María, una jove madrilenya, li van diagnosticar sarcoma d'Ewing amb només 13 anys. Es tracta d'un tipus de càncer estrany i maligne de cèl·lules rodones que afecta els ossos i als teixits tous. 

 

Ara, el pare de la jove, José Luís Sánchez, qui treballa com a bomber al parc de Bombers de la Comunitat de Madrid a Alcorcón, ha decidit explicar al diari 'ABC' el «calvari emocional i econòmic» que els ha tocat viure com a conseqüència de l'estranya malaltia de la seva filla, a qui li van trobar un tumor de la grandària «d'una taronja». 

Diagnosticada d'un sarcoma d'Ewing amb només 13 anys

La jove va ser diagnosticada d'un sarcoma d'Ewing amb només 13 anys. A partir de llavors, ha hagut de viure a l'UCI i sotmetre's a contínues sessions de quimioteràpia i radioteràpia. I és que María tenia un «tumor que era com una taronja», el qual afectava els ossos i els teixits tous de la pelvis, el fèmur, l'húmer i les costelles

 

«Vaig pensar que la meva filla no sortia de l'UCI, que es quedava aquí», lamentava el pare de María. Després de ser donada d'alta del centre hospitalari on li van extirpar el tumor, la jove havia d'acudir a quimioteràpia en cadira de rodes per les dures i primeres seqüeles del càncer: «La meva filla, que al principi anava a l'Hospital Ramón y Cajal en cadira de rodes, havia d'entrar sola mentre jo aparcava. És una situació terrible».

El calvari emocional i econòmic de tota una família 

Segons explica el pare al citat diari, aquest va demanar una targeta de discapacitat al centre mèdic, però mai li van donar, assegurant fins que no avancés el tractament de la seva filla no li podien concedir. Un fet que ell i la seva família encara no comprenen. 

 

Recordant el calvari que va patir María, el seu pare reconeix al mitjà citat que «ara està amb les seqüeles de la quimioteràpia, també li han donat radioteràpia, li falten dos cicles», i afegeix: «El 'xoc' emocional al que t'enfrontes quan et donen el diagnòstic és molt complicat, i no penses en res».