El pare del jove assassinat l'any 1992 a l'Hospitalet denuncia la invisibilització del cas per part dels ajuntaments

Desenes de persones han recordat Pedro Álvarez en l'ofrena floral que s'ha realitzat a l'avinguda de Catalunya amb motiu del 25è aniversari del seu assassinat
El pare del jove assassinat l'any 1992 a l'Hospitalet denuncia la invisibilització del cas per part dels ajuntaments. | LHospitaletDiari.cat

 

La Plataforma Pedro Álvarez, jove barceloní assassinat l'any 1992 al barri de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat, ha denunciat la invisibilització del cas per part dels ajuntaments que van aprovar mocions per demanar l'esclariment dels fets i ha criticat «el cinisme dels qui regeixen» els consistoris. «Aproven actes institucionals per donar suport a l'esclariment del cas, però no deixen que se'ns vegi al carrer», ha lamentat aquest divendres el pare de la víctima, Juanjo Álvarez, després de l'ofrena floral que s'ha realitzat a l'avinguda de Catalunya pel 25è aniversari de l'assassinat del seu fill i que ha reunit a desenes de persones.

 

En aquest sentit, Juanjo Álvarez ha assegurat que el passat mes de juny l'Ajuntament de l'Hospitalet els va posar «tot tipus de traves» perquè no poguessin fer un acte de record a Pedro Álvarez al carrer. «Van posar tot el seu empeny perquè el féssim en un lloc tancat, on no hi ha visibilitat possible», ha manifestat Juanjo Álvarez, que també ha criticat l'Ajuntament de Barcelona per la retirada de diversos adhesius sobre el cas.«En el districte de Sant Martí es van posar adhesius en llocs molt visibles com els contenidors i l'endemà, no sé qui del districte o de l'Ajuntament, es va enviar les patrulles de neteja per retirar-les, no van poder esperar ni quatre dies», ha afirmat Juanjo Álvarez.

 

25 anys de l'assassinat de Pedro Álvarez

 

Pedro Álvarez va morir amb vint anys d'un tret al cap després d'una discussió de trànsit a l'avinguda de Catalunya de l'Hospitalet, on passejava amb la seva parella. El presumpte autor dels fets, un agent de la Policia Nacional, va estar a punt d'atropellar-los amb el seu vehicle i, després que Pedro Álvarez li recriminés la seva actitud, va treure una pistola i va disparar tres vegades a la víctima. Finalment, el policia acusat de l'homicidi va ser posat en llibertat sense càrrecs per falta de proves. «El cas prescriu definitivament l'any 2020», ha asseverat Juanjo Álvarez.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris