Fotomuntatge d'Esther López i el seu pare Miguel

El pare d'Esther López trenca el silenci i revela com va morir: vuit hores

Miguel ha realitzat una entrevista en què parla d'un sol responsable i desvela la seva teoria

Els pares d'Esther López, Miguel i María Jesús, romanen a l'ombra des que el 5 de febrer aparegués el cos sense vida de la seva filla. No obstant això, ara, Miguel ha trencat el seu silenci en una entrevista a 'El Español'. Així, per fi, el pare de la jove de Traspinedo (Valladolid) ha ofert la versió de la família.

És cert que en els darrers dies s'ha estat parlant molt sobre les novetats de la investigació, i amb un sospitós principal al punt de mira. Així mateix, la família d'Esther López va revelar que tenien una opinió, però que no podien expressar-la. Només es van limitar a reiterar la seva confiança a la Guàrdia Civil.

Miguel va ser la cara visible de la família durant els 24 dies que Esther va estar desapareguda. Però després d'aparèixer el cadàver, ell i la seva dona es van allunyar del focus per facilitar les tasques de recerca de la policia. Tot i això, aquest cap de setmana, Miguel ha trencat el seu silenci per oferir la seva versió del que va passar.

Confien a la investigació

La vida de Miguel López, treballador d'una empresa de ceràmica jubilat, va canviar de manera radical el passat 13 de gener. Aquella matinada la seva filla va desaparèixer després d'haver estat veient el futbol amb els seus amics. Va aparèixer morta un mes després en una cuneta a l'entrada del poble.

Muntatge fotogràfic d'Esther López.
Continuen buscant l'autor de la mort d'Esther López |CatalunyaDiari

Des de llavors, assegura que ell i la seva dona no surten de casa ni parlen amb ningú: «Tot això porta el seu temps, seguim esperant respostes, se'ns està fent molt llarg, però què farem». El pare d'Esther López aprofita per reiterar que «la Guàrdia Civil ho està fent molt bé».

«Hi ha coses que ja anireu sabent», afirma, «coses que han intentat esborrar». La seva altra filla, Inés, és la que fa d'interlocutora entre la família d'Esther López i la Guàrdia Civil. Amb ella van coneixent les novetats, a través de les quals la família s'ha fet la seva pròpia idea.

Miguel revela com va morir Esther

«Esther va ser assassinada i punt, això que fos atropellada o assassinada… la meva filla va morir assassinada». Així expressa Miguel el patiment de la família, que fa més de dos mesos que espera respostes sobre la mort de la seva filla. «Segons cinc forenses, la va tenir vuit hores agonitzant i deixant morir», revela.

«Es podia haver salvat», lamenta Miguel, que revela que «no és només l'atropellament» perquè «té un altre cop al cap a part del trencament de maluc». Alhora, apunta una única persona com a responsable de la mort de la seva filla i no dubta a assegurar que «la va tenir agonitzant».

Encara que no ha volgut pronunciar cap nom, al cap de tots hi ha el principal sospitós de la investigació. Es tracta d'Óscar, l'amic d'Esther i la darrera persona que la va veure amb vida. En ser preguntat per aquesta persona, Miguel es nega a parlar: «no puc dir res, prefereixo no parlar».

«La van assassinar en un altre lloc»

Óscar va portar Esther amb el seu Volkswagen T-Roc fins a una cruïlla de la carretera N-122, on assegura que es van separar. Segons les seves contradiccions i altres indicis que han anat apareixent, la Guàrdia Civil el considera el principal sospitós. Per la seva banda, Miguel es limita a dir que «tot està en secret de sumari».

Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.
Óscar és ara el principal sospitós del cas | CatalunyaDiari

«L'única cosa que sé és que la meva filla podria estar viva i no ho està», afegeix, i confirma que «aquests no han tornat pel poble». Després de la seva mort, han estat setmanes molt difícils per a la família de l'Esther. «A nosaltres ens han demanat paciència, però s'aclariran les coses, hi ha proves, però no en puc parlar més», afirma.

Tot i això, Miguel té clar que l'autor va amagar el cadàver d'Esther: «A la meva filla la van assassinar en un altre lloc, no sé on l'ha tingut, ha volgut enganyar tothom». Miguel creu que «després la va bolcar allà, on va aparèixer el cos, i va esborrar totes les empremtes del mòbil».

En espera dels resultats

Sobre la mort d'Esther, afirma que «l'única hipòtesi és que quan arribin les proves s'aclariran moltes coses». Ho diu en referència a les mostres trobades a casa del sospitós i que s'estan analitzant en un laboratori de Madrid. Mentrestant, la família continua esperant i guardant silenci.

«Em van quedar moltes coses pendents amb la meva filla», afirma el pare a l'entrevista. «Ningú sap què significa perdre una filla, ni ningú sap com de bona i alegre que era l'Esther», afegeix. A més, recorda que «sempre parlava de marxar de vacances, però aquest any no hi ha hagut temps».

La setmana passada van tornar a sentir la calor dels seus veïns a la concentració per demanar justícia per Esther. És l'empenta de tot un poble i la determinació d'una família per conèixer per fi què li va passar a la seva filla i començar el dol. Ara, per fi, sabem quina és la versió dels fets.