El pare del petit Julen explica com va caure al pou de Totalán, Màlaga

L’home va intentar passar el braç fins l’espatlla quan es va produir l’accident, però el nen va caure fins al fons
El pare del petit Julen ha explicat com va caure el seu fill al pou | Twitter

 

La família del petit Julen ha relatat com va ser la seva caiguda al pou de Totalán, Màlaga, i com van intentar treure'l del forat sense èxit. El pare del nen, José García, ha explicat que tant ell com la seva cosina «van veure perfectament com queia pel forat. Ella millor que ell perquè estava més a prop». 

 

Segons han explicat al diari 'Sur' i ha avançat 'EspañaDiario', la dona «va veure com Julen queia dempeus pel forat, amb els braços cap amunt». En aquest moment, el pare va apartar unes pedres que s'havien utilitzat per a tapar el forat i «va ficar el braç fins a l'espatlla, posant el cap contra el terra, per intentar arribar a ell, perquè no sabia la profunditat del pou i creia que ell estava més a prop».

 

«Estigues tranquil, papà està aquí i el germanet ens ajudarà»

Tot i els seus esforços, el pare no va aconseguir evitar que el seu fill es precipités cap a baix del pou. Segons ha reconegut, García va escoltar els plors del petit Julen i només va poder dir-li: «Estigues tranquil, papà està aquí i el germanet ens ajudarà».

 

Imatge del pou per on va caure Julen de 2 anys a Totalán, Màlaga | CatalunyaDiari

 

Per la seva part, 'El Español' ha publicat que un amic de la família ha confirmat que el pare del petit Julen havia estat a punt d'evitar l'accident: «Va intentar agafar-ho, va ficar els seus braços, però no va poder fer res i el nen va relliscar cap al fons. El pobre José va arribar a tocar les mans del seu nen». A més a més, Israel Santiago, que és un cosí i s'encarrega de ser el portaveu familiar, ha explicat que García «té ferides a les mans de tant gratar la terra».

 

 

El pare no va arribar a temps

El pare del petit Julen estava massa lluny del pou quan es va produir l'accident. García preparava el necessari per fer una paella quan «va voler agafar un parell de troncs i el nen va arrencar a córrer». Deu o quinze metres que van ser fatals pel nen. Segons ha relatat, la seva cosina era la que estava més a prop: «Va sortir després d'ell i va començar a cridar 'el nen, el nen!' tement que s'ensopegués».

 

Tanmateix, el que finalment va passar és molt més greu que una ensopegada. El petit Julen va caure pel forat d'un pou i va acabar precipitant-se fins al fons, malgrat tots els intents de treure'l a la superfície que va fer el seu pare.