rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El pare de Gabriel Cruz assegura que «no sospitava» d'Ana Julia Quezada

Patricia Ramírez, mare de Gabriel, ha declarat que ella sí que sospitava «d'alguna manera» de l'assassina confessa del seu fill

 

El pare de Gabriel Cruz ha declarat que no sospitava d'Ana Julia | cedida
 

 

Un mes després de la mort del seu fill Gabriel Cruz, Patricia i Ángel han volgut agrair novament les mostres d'afecte i suport que encara reben per part de la societat espanyola i han concedit una roda de premsa aquest dissabte, 7 d'abril, a la localitat almerienca de las Negras.

 

Després de donar-se a conèixer l'últim informe de l'autòpsia, que revela que el petit va morir «entre una i dues hores» després d'haver estat raptat per Ana Julia Quezada a Las Hortichuelas, Níjar, el seu pare ha explicat com va viure aquells dies al costat de la seva aleshores parella, ara assassina confessa del seu fill.

 

«Jo no tenia sospites d'ella. Dormia amb ella a les nits, ella em consolava cada nit, jo no sospitava», ha declarat, afegint que «al mal per la pèrdua de Gabriel s'afegeix el mal per tenir-la al nostre costat i, a sobre de tot, intentar consolar-la».

Patricia Ramírez sospitava d'Ana Julia Quezada

Patricia, per la seva banda, ha confessat que «d'alguna manera» sí que sospitava de la parella del pare del seu fill: «Per descomptat el que mai vam poder imaginar, mai, és aquest terrible desenllaç. Mai va passar per cap de nosaltres que morís el primer dia i que hàgim viscut 13 dies d'engany i duresa».

 

Els pares de Gabriel durant la roda de premsa d'aquest dissabte 7 de l'abril | cedida
 

«D'alguna manera jo sí que sospitava i a mesura que avançava la investigació, bastant més», va aclarir la mare de Gabriel, assegurant que van estar «terroritzats cada vegada que la bruixa sortia i la seguien nombrosos vehicles dels mitjans de comunicació que podien dificultar el desenllaç».

 

Saber quan va morir Gabriel «ha fet més reconfortant la seva pèrdua»

No obstant això, conèixer que el petit Gabriel va morir poc després de la seva desaparició ha estat una notícia que els ha reconfortat en certa manera: «La resposta que Gabriel se'n va anar a la primera hora de la seva desaparició va resoldre molts d'aquests dubtes i pors, fent-nos més confortable la seva pèrdua».

D'altra banda, Patricia ha posat èmfasi en la idea que tant desplegament pogués haver dificultat l'operació de recerca: «Ens turmentava que per la nostra culpa, per la implicació de la gent en la seva recerca, haguéssim pogut impedir la seva posada en llibertat o facilitar la seva possible mort».

 

En aquesta línia, conèixer que el resultat de l'autòpsia els va solucionar «molts d'aquests dubtes» i els ha fet «més reconfortant la seva pèrdua, perquè no hi va haver temps que patís». «Ens turmentaven milers de pensaments sobre Gabriel; si estava retingut, si li donarien menjar, si tindria fred, por, si l'haurien drogat o podrien estar abusant d'ell».