El pare del nou ministre de Cultura, Màxim Huerta, va patir un accident que va canviar la vida de tota la família

Finalment, l'home va morir d'alzheimer, i ell va quedar més unit que mai a la seva mare

El Ministro de Cultura y Deporte Máxim Huerta
El nou ministre de Cultura i Esports, Màxim Huerta  | CatalunyaDiari.cat

Després del seu inesperat nomenament com a ministre de Cultura i Esports, el periodista Màxim Huerta s'ha convertit en un dels membres més polèmics de l'executiu de Pedro Sánchez. Les xarxes han estat molt dures, sobretot pels missatges en contra de l'esport i l'independentisme que va publicar en el passat. 

Després d'intentar callar les boques crítiques assegurant que volia «consentir i estimar» l'esport, encara que no en practiqui cap, des de la seva posició de ministre, ara s'ha tornat a convertir en protagonista de titulars per un motiu ben diferent: la dura història familiar que arrossega, i que ell mateix va compartir fa uns anys a 'El Programa de Ana Rosa', on treballava. 

Tot va tenir lloc l'any 2011, quan Màxim es trobava comentant l'accident de trànsit que va patir el torero Ortega Cano. Recordem que Cano va posar-se al volant després d'haver consumit alcohol, i que va causar un accident en el qual va morir el jove Carlos Parra. 

En aquest sentit, el periodista va explicar el que li havia passat al seu pare, que va viure de primera mà els efectes de l'alcohol al volant. «M'espanta absolutament la quantitat de coses que s'estan comentant», va assegurar Huerta, que va advertir que a la carretera s'ha de tenir «tolerància zero amb l'alcohol». 

El seu pare va patir un accident de trànsit per culpa de l'alcohol 

«Un 31 de desembre, la nit de Cap d'Any, el meu pare no va arribar a casa perquè l'alcohol va provocar un accident. L'accident no va afectar tan sols físicament la vida del meu pare, sinó que va afectar la de la meva mare i la meva», va relatar el periodista, assegurant que li resultava impossible «empatitzar» amb el discurs del torero. 

 

La vida. LA VIDA.

Una publicación compartida de MAXIMHUERTA (@maximhuerta) el

L'any 2016, el ministre de Cultura i Esports va compartir a través de les xarxes socials una imatge en la qual apareixia al costat del seu pare, amb cadira de rodes. «La vida. LA VIDA.», va escriure llavors Huertas a Instagram. Finalment, fa un any, el pare de Màxim Huerta va morir, víctima de l'alzheimer. «El meu pare té alzheimer, i petits infarts que van minvant la seva capacitat de mobilitat», va escriure al seu blog, on va relatar la dura experiència viscuda amb la malaltia.

La seva mare, un pilar imprescindible a la seva vida

Tot i que el periodista va estar molt unit al seu pare, a qui va voler dedicar-li un emotiu missatge després de la seva mort -«I si existeix el cel, espero que estigui ple de tot el que t'agradava. Et quedaràs a la meva pell. Sempre»-, la seva mare ha estat, sens dubte, una de les figures més importants a la seva vida, especialment en els moments més durs. 

Máxim Huerta con su madre cuando tomó posesión del cargo de ministro
Máxim Huerta al costat de la seva mare, després de prendre possessió en el càrrec de ministre de Cultura  | CatalunyaDiari.cat

 

I en el moment de prendre possessió en el càrrec de ministre no va amagar-ho, sinó que una de les primeres persones a qui va anar a saludar ja com a membre de l'executiu va ser la seva mare, molt emocionada. Amb tot, cal recordar que el mes passat li va dedicar també una preciosa publicació a les xarxes socials, amb una imatge on apareix al seu costat. «La vida ens ha fet passar per molts colors. I aquí estem, tan macos», va escriure llavors Huertas. 


Comentaris

envia el comentari