El pare de la Nadia, condemnat a 5 anys de presó per estafa

El fiscal havia demanat 6 anys de presó per als pares de la menuda | Fernando Blanco haurà de passar 5 anys a presó i Magda Garau ha estat condemnada amb 3 anys

Durant el judici Fernando ha demanat la seva anul·lació, mentre que Marga s'ha mostrat disposada a dir que no sabia res
Fernando ja sap que haurà de passar 5 anys a presó | Telecinco

El pare de Nadia Nerea ha estat condemnat a cinc anys de presó per un delicte d'estafa. L'Audiència de Lleida veu culpable al progenitor de la menuda Nadia, Fernando Blanco; mentre que la mare de la petita, Magda Garau, també haurà de passar tres anys tancada en un centre penitenciari. Tots dos, en aquesta línia, han estat acusats d'un delicte d'estafa, després que les proves mèdiques determinessin que la petita Nadia no patia cap malaltia de caràcter terminal. 

La sentència considera que els pares van enganyar sobre l'estat de la menor per lucrar-se a través de les múltiples donacions que van rebre. Segons l'Audiència, doncs, els pares de la petita Nadia van arribar a obtenir un benefici de 402.232 euros. Quelcom que, més enllà de les penes de presó, els comportarà una multa i el pagament del procés judicial. 

 

Una estafa xifrada en 402.232 euros

Ha estat la determinació a la qual ha arribat l'Audiència de Lleida. El fiscal, de fet, ja havia demanat un total de 6 anys de presó i havia assegurat que «vivien com reis» gràcies als diners que rebien en mediatitzar el cas de la menuda. En el mateix sentit, el jutge explicava que des de l’any 2009 havien anat «cobrant premis i per Nadal els tocava la Grossa».

La familia de Nadia, en una imagen de archivo.
Els pares de Nadia Nerea, condemnats a presó | CatalunyaDiari.cat 

 

El fiscal va criticar durament la figura de Blanco, pare de la menor, i més enllà d’assegurar que era un «entabanador», va explicar: «Com a guionista o actor hauria tingut més èxit». Sobre la mare, d’altra banda, el fiscal també va dir que era culpable perquè «ha enganyat igual que va fer-ho el pare». Finalment, la mateixa part acusatòria deia que es tractava es tracta d’un cas d’estafa continuada que va implicar milers de persones per extreure’n un «rèdit personal». Mantenia també que manté que van aconseguir enganyar unes 6.000 persones i el benefici va ser d'1,1 milions d'euros .


Comentaris

envia el comentari