El pare de Nadia Nerea anuncia que retornarà les donacions i donarà explicacions

Una investigació publicada a diversos mitjans assenyala que la malaltia de la seva filla és un frau

Nadia Nerea, la nena suposadament greument malalta | Facebook

El pare de la Nadia Nerea, la nena d'onze anys afectada d'una malaltia rara i que ha endegat diverses campanyes amb les que s'han recollit milers d'euros per trobar-hi algun tractament efectiu, està disposat a retornar tots els diners. Fernando Blanco Botana, que resideix actualment amb la seva dona i la menor a Fígols i Alinyà, a l'Alt Urgell, ha escrit aquest diumenge al compte de Facebook de l'Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistròfia i E.R. que té la intenció, dilluns a primera hora de «realitzar la devolució del total de les aportacions-donacions realitzades, demanant al banc el certificat de les esmentades devolucions». Blanco està sota sospita des que divendres diversos mitjans posessin en entredit els tractaments experimentals que l'home deia que requeria la nena, així com els especialistes en Tricotiodistròfia als qui deia que ha acudit. Els Mossos també han obert una investigació per esclarir els fets.

Blanco no només està disposat a retornar els diners recollits sinó que ha anunciat que dimecres oferirà una roda de premsa «per donar totes les explicacions oportunes i necessàries», apunta. Tot i que la família ha endegat nombroses campanyes de solidaritat per la Nadia Nerea, fa pocs dies en una entrevista s'informava que la nena necessitava una operació urgent, el cost del qual pujava a 140.000 euros perquè era amb un mètode experimental a la ciutat de Houston (EUA). L'article revelava, a més, que el pare patia un càncer de pàncrees, però no tenia intenció de tractar-se fins que la seva filla no estigués rebent el tractament que necessitava. La repercussió de la notícia va ser tal, que en només quatre dies es van recaptar 153.000 euros. 

En sortir a la llum les informacions que qüestionaven la versió de Blanco, el periodista que va entrevistar-lo va fer un escrit al seu diari demanant disculpes als lectors. «Vaig donar per bones diverses dades que Fernando (pare de la menor) em va explicar i que no vaig corroborar com calia: el nom del suposat metge nord-americà, determinats viatges a l'estranger i el veritable grau de malaltia de la nena», explicava en una nota titulada «Disculpas y gracias». «Demano perdó als lectors 'd'El Mundo' i als companys per un error impropi d'algú que fa vint-i-cinc anys que exerceix la professió», afegia.

La Tricotiodistrofia és una malaltia genètica sense cura del que se'n coneixen poc més d'un centenar de casos arreu del món i que comporta trastorns com un envelliment prematur, retard en el desenvolupament físic i mental i problemes a la pell i oculars, entre d'altres. Nadia Nerea va ser diagnosticada d'aquesta rara malaltia l'any 2006.


Comentaris

envia el comentari