Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Guàrdia Civil deté 9 independentistes per planificar «accions violentes»

El pare del nen atrapat en un pou a Màlaga: «Ens estem morint!»

José García ha dit que reben «molts tuits de suport» però que les llargues hores d’espera estan turmentant a la família
Els equips de rescat treballen sense parar per localitzar i pujar a la superfície al petit | Twitter

 

Estan a punt de complir-se 48 hores des que el petit Julen va caure en un pou en Totalán, Màlaga, i per primera vegada, un membre de la família ha explicat la desesperació que estan vivint. El pare del nen de 2 anys, José García, ha agraït el suport rebut però lamenta la falta de mitjans: «Molts tuits de suport, però mitjans cap».

 

En una conversació telefònica mantinguda a ‘El Programa de Ana Rosa’, José descrivia així el patiment de la família: «Sap vostè el que és portar aquí 30 hores esperant que treguin el teu fill d’un pou?». L’angoixa que viuen els progenitors del petit és tal que el pare no dubta en afirmar: «Ens estem morint!».

 

 

«No estan fent una puta merda»

José García es queixava, en unes declaracions concebudes aquest dilluns, d’alguns errors dels treballs per trobar el seu fill: «A les 11.00 hores se sabia que venia un camió de Cadis per treure terra i han esperat que arribi aquí per arreglar el carril», relatava amb indignació i exclamant «no estan fent una puta merda».

 

Ja s’ha començat a excavar un túnel paral·lel al pou on va caure Yulen | Subdelegació del Gobiern de Màlaga

 

En aquesta mateixa línia, l’alcalde de Totalán, en una entrevista a la cadena ‘COPE’, demanava que s’activessin altres tipus de recursos i que es permeti treballar a altres especialistes. «Cada minut que passa s’està perdent» sentenciava, afegint que el que s’ha fet «no és l’adequat, no s’ha fet un diagnòstic de la zona».

 

L’opció del rescat elegida: fer un altre túnel lateral

Tot i les paraules del pare del petit, els equips de rescat han començat, des de les 7 del matí, a obrir un túnel lateral d’uns 80 metres, aprofitant el pendent de la muntanya, per intentar arribar a la zona on se suposa que es troba el petit, ha informat la subdelegada del govern a Màlaga, María Gámez.

 

La subdelegada del govern ja explicat que està és l’alternativa més segura de les tres possibilitats que des d’ahir s’estudien i que les altres dues, l’apertura a cel obert i la creació d’un túnel paral·lel al pou on va caure Julen, es consideren menys segures, tot i que no estan del tot descartades. Gámez ha afirmat que hi ha tres factors condicionants en l’operatiu: la seguretat del petit, emprar el menor temps possible i l'orografia del terreny, que dificulta els treballs.

Comentaris