La parella del l’home abatut a Cornellà assegura que es volia suïcidar

Volia evitar la «vergonya» davant del col·lectiu musulmà si es descobria la seva orientació sexual, segons ha explicat ell davant dels Mossos

El presumpte terrorista de Cornellà, Abdelouahab Taib
El presumpte terrorista de Cornellà, Abdelouahab Taib | CatalunyaDiari.cat

La parella de l’home abatut a Cornellà ha assegurat avui en la declaració davant dels Mossos d'Esquadra que el seu marit es volia suïcidar. Segons ha filtrat la Cadena SER, Abdelouahab Taib, volia evitar la «vergonya» davant del col·lectiu musulmà si es descobria la seva orientació sexual

Durant la seva declaració, la dona del terrorista que ha intentat atacar avui una agent del cos de Mossos d'Esquadra ha comentat que tenia la impressió que l'home era homosexual i que li havia reconegut en diverses ocasions que es volia suïcidar. En aquest mateix context, doncs, la dona ha explicat que fa un any que va descobrir l'orientació sexual de Taib. 

El terrorista era homosexual, segons la seva parella

I va ser, sempre segons relata el mitjà citat, la causa que el va portar a la mort. Abdelouahab Taib era homosexual i, per evitar la «vergonya» de reconèixer-ho entre el seu col·lectiu religiós, aquest havia manifestat en diverses ocasions la seva voluntat de suïcidar-se. Per això mateix, doncs, durant la declaració la dona ha insinuat que «potser» l'atac a la comissaria l'havia dut a terme amb la mera intenció de suïcidar-se. 

Segons la dona, finalment, Taib sabia perfectament que els Mossos l'abatrien si es dirigia a una comissaria al crit «d'Al·la és gran». La dona també ha explicat a la policia que el presumpte terrorista es va passar tota la nit ressant a la mesquita i després va ser quan va voler perpetrar l'atemptat contra els Mossos. La policia catalana ara haurà de confirmar la versió de la dona amb tota la documentació i objectes que ha trobat a casa d'ells, al carrer del Garraf de Cornellà. No s'han trobat explosius ni armes, tot i que sí material informàtic que caldrà analitzar en detalla.

Imatge dels Mossos, durant l'escorcoll
Imatge dels Mossos, durant l'escorcoll | Cedida

 

Wahab i la seva dona es van separar fa pocs dies

L’home era un veí del mateix municipi, d’origen algerià i de 29 anys, conegut a la zona i que s'havia separat feia pocs dies de la seva dona, una espanyola convertida a l'Islam, Lucy de 40 anys. La parella, així mateix, es va conèixer quan Wahab, com era conegut, es trobava al seu país, més tard, tots dos van venir a viure a Catalunya i es van casar fa uns dos anys. Després de casar-se, ella va decidir convertir-se a l'Islam i, de fet, portava vel. Tot i això, segons ha explicat una amiga de la dona a CatalunyaDiari, la parella s'havia separat el dimarts passat. 

Els Mossos tenen imatges de tres terroristes

Finalment, cal esmentar que els Mossos d'Esquadra han reforçat la seguretat de la resta de les seves comissaries a Catalunya davant la possibilitat de futurs atacs i han difós entre els seus agents imatges de tres terroristes que podrien atemptar pròximament a Europa.


Comentaris

envia el comentari