Els pares del bebè llençat al Besòs van mantenir l'embaràs en secret

La mare va donar llum en una habitació d'hotel el dilluns

Bombers buscant al riu Besòs
Bombers buscant al riu Besòs durant el dispositiu de recerca de dimarts | Bombers

Els pares del bebè llençat al riu a Sant Adrià Besòs (Barcelonès) tenien una relació i van mantenir l'embaràs en secret, segons ha informat 'El Periódico'. Cap dels seus familiars més propers coneixia la situació per la qual estaven passant els dos joves menors d'edat. Segons sembla, el dilluns 23 de setembre els nòvios van reservar una habitació d'hotel on la noia va donar llum a l'infant, que era «no desitjat».

L'endemà dimarts, el pare es va dirigir al riu Besòs on va abandonar al nadó, acabat de néixer, dins l'aigua. Després de llençar-lo i amb la roba amarada es va dirigir al bar La Catalana on va assegurar que acabava de ser víctima d'un robatori violent, que li havien pres una motxilla i que el buscaven per matar-lo, relata un testimoni. El jove va aparèixer amb una tovallola al coll, i tal com es pot comprovar en les imatges de seguretat, es veia clarament alterat caminant d'un costat a l'altre. 

Ja a l'establiment, el menor va aprofitar per trucar als seus pares, els quals pocs minuts després es van personar al local i se'l van emportar amb taxi. El pare del jove va ser qui va trucar a la policia per denunciar que el seu fill havia estat víctima d'un robatori en les immediacions del riu, Besòs fet que va fer sospitar als agents, els quals ja havien rebut diverses trucades informant que s'havia vist a un noi jove, de característiques similars, deixant un bebè a l'aigua. 

El pare serà internat en règim tancat

Arran dels fets, els Mossos van traslladar a la jove, mare del nadó, a l'hospital, on va rebre atenció sanitària. Per altra banda, el magistrat de guàrdia de Menors va acordar ahir, dimecres al vespre, l'internament cautelar en règim tancat per al menor, que va ser detingut a comissaria només confessar els fets el mateix dimarts. 

La Fiscalia considera els fets provisionalment com a assassinat, per això s'ha acordat aquesta mesura cautelar acordada a 6 mesos i prorrogable a l'espera de judici.  Els serveis d'emergència reprendran aquest dijous al matí la tasca de recerca del bebè pels vorals del riu Besòs on suposadament el pare el va llençar.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari