rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

El pares de Cristina Bergua confessen que estan convençuts que no tornaran a veure mai la seva filla

La jove de 16 anys va desaparèixer a Cornellà de Llobregat el 9 de març de 1997
Cristina Bergua, desapareguda el 9 de març de 1997 amb només 16 anys. | Cedida

 

El 9 de març de 1997, Cristina Bergua, una jove de 16 anys, va desaparèixer a Cornellà de Llobregat sense deixar cap rastre. Des d'aleshores ja han passat 21 anys i els seus pares segueixen sense tenir cap resposta sobre què va passar amb la seva filla.

 

«Estem convençuts que no la tornarem a veure mai més», confessa el seu pare, tot i que encara «ens agafem a l'esperança que algun dia pugui arribar una trucada de telèfon o truquin a la porta i sigui ella». Per la seva banda, la mare de Cristina assegura que «les forces es van perdent, però les has d'agafar i seguir lluitant per saber què va passar amb la teva filla».

 

A l'igual que el seu marit, creu que «mentre no sapiguem el contrari, nosaltres hem de pensar que està bé i que ha de vindre». De fet, l'habitació de Cristina segueix igual que quan va desaparèixer fa 21 anys, «perquè vegi que cada dia l'hem estat esperant i la seguim esperant».

Va desaparèixer sense deixar rastre

L'últim cop que els pares de Cristina la van veure amb vida va ser el dia 9 de març de 1997 al voltant de dos quarts de cinc de la tarda. Ells van sortir a donar una volta, però ella va preferir quedar-se a casa escoltant música i tocant la guitarra a l'habitació del seu germà.

 

Posteriorment, la jove havia quedat amb la seva parella per trencar la relació, ja que «ella es trobava molt més còmoda sortint amb les seves amigues». A les nou del vespre, l'hora més tard en què Cristina podia arribar a casa, el seu pare es va estranyar que encara no hagués arribat ni hagués enviat cap avís de què arribaria més tard, com solia fer en aquests casos.

 

Aleshores, es va dirigir a la comissaria a posar una denúncia per la desaparició de la menor, tot i que va haver d'esperar unes hores a què li poguessin tramitar. Mentrestant, la seva mare es va posar en contacte amb les amigues de la jove, que no tenien coneixement d'on es podia trobar.

 

Els pares de Cristina Bergua, en una entrevista a TVE | TVE

 

La seva parella, el principal sospitós

Des d'un primer moment, la investigació policial va considerar la parella de Cristina com el principal sospitós. El noi va assegurar que, després de quedar amb ella, la va deixar a la parada del tramvia d'Ignasi Iglesias situada a la carretera d'Esplugues, molt a prop de casa seva.

 

A més de ser l'última persona que l'hauria vist amb vida, els Mossos també van notar que tenia un comportament molt distant i, per exemple, no va participar en les diferents mobilitzacions que es van dur a terme.

 

Una pista anònima

Un any després de la seva desaparició i amb la investigació totalment estancada, els pares de Cristina van rebre una nota anònima que deia que el cos de la seva filla podia haver estat llançat a un contenidor d'escombraries.

 

Davant la possibilitat que aquesta pista fos certa, la jutgessa que portava el cas va autoritzar que es fes una recerca a l'abocador del Garraf. Després de rastrejar entre 25 tones d'escombraries, quan ja estaven arribant a les dels dies propers a la desaparició, va saltar als mitjans de comunicació que els costos de la investigació pujaven a 50 milions de pessetes —300.000 euros—.

 

Aquest fet va aturar la cerca i va deixar, segurament per sempre, la incògnita de saber què va passar amb Cristina Bergua.