IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els pares de Diana Quer van preguntar per l'estat del cos al treure-la del pou

La primera reacció que van tenir al saber que l'havien trobat va ser preguntar «si estava malament»

Los padres de Diana Quer en una imagen de archivo
Imatge d'arxiu dels pares de Diana Quer | Cedida

Arturo Marcos, capità de la Policia Judicial de La Corunya, va poder complir la promesa que va fer als pares de Diana Quer un cop la jove va desaparèixer. «La trobarem», els va dir després d'aquell tràgic 22 d'agost de 2016. Quasi un any i mig després, el cos de la jove va ser trobat pels agents de seguretat, encara que, malauradament, estava sense vida.

  

La jornada del 31 de desembre de 2017, després de la confessió de José Enrique Abuín, la qual va permetre trobar el cos de la madrilenya, dins del pou on l'havia tirat, va permetre als pares de la jove viure una sensació totalment agredolça. Per fi havien trobat a la seva filla, encara que en les pitjors condicions possibles.

La primera pregunta dels pares de Diana

En una entrevista al diari 'ABC', Arturo Marcos va explicar com va ser el primer contacte amb els pares de la víctima durant l'últim dia de l'any. «Estaven adormits. Va ser un moment de xoc. Els dos em van preguntar com estava la seva filla i si estava malament», va explicar l'agent judicial, que va haver d'enfrontar una de les conversacions més difícils de la seva vida.
 

«Els hi vaig explicar que l'aparença i la constitució eren les de Diana». Lògicament, després de passar més d'un any dins de l'aigua, el cos no es trobava en les millors condicions, encara que ràpidament es va confirmar la teoria: «Quan van treure el cos de l'aigua, els vaig tornar a trucar», va continuar, per llavors indicar-los que l'havien trobada.

Momento en el que sacan el cuerpo de Diana Quer
Moment en què van trobar el cos de Diana Quer | GTRES

 

Una feina psicològica

El capità de la Policia Judicial de La Corunya va analitzar els dies posteriors a la desaparició de Diana Quer. Sobre el moment, va explicar que amb el pare de la jove va trucar-lo constantment durant les jornades següents, encara que de mica en mica es va anar distanciant i perdent el contacte. 

En canvi, amb la mare de la víctima el contacte va ser diari durant tot el procés: «Atenia totes les trucades d'ells. Volien saber com estaven les coses. Crec que moltes vegades els tranquil·litzava parlar amb mi», va afegir l'agent judicial, que sempre va mostrar garanties que resoldrien el cas.


Comentaris

envia el comentari