Els pares de Laura Luelmo volen un «perdó públic» de l'Estat

En una carta a les Corts de Castella i Lleó exigeixen que crims com el de Bernardo Montoya siguin «real i durament castigats» amb el compliment íntegre de la condemna

Els pares de Laura Luelmo creuen que Bernardo Montoya hauria d'haver complert íntegrament la condemna | EspañaDiario

Han passat poc més de sis setmanes des que Bernardo Montoya va violar i assassinar Laura Luelmo i fins al moment no havia sortit a la llum cap informació sobre com està vivint la família la tràgica pèrdua. Ara els seus pares han trencat el silenci demanant un «perdó» públic per part de l'Estat perquè consideren que «ha fracassat estrepitosament al no ser capaç de garantir el dret a la vida i a la integritat física» de la seva filla «en exposar-la a un ésser monstruós», segons explica 'España Diario'.

Els pares de la jove professora de Zamora, assassinada a El Campillo, a Huelva, creuen que es «mereixen una disculpa i una petició pública de perdó», després que Montoya hagi comès un crim similar pel qual va ser condemnat. En la carta que han enviat a les Corts de Castella i Lleó, denuncien que el pas del condemnat per presó no ha servit per a la seva reinserció i lamenten que no complís íntegrament la seva anterior condemna.

També e pot interessar: L'assassí de Laura Luelmo: «Vaig intentar violar-la però no vaig poder»

Demanen empatia als polítics

Montoya ja havia estat a presó pels mateixos delictes però se li va reduir la condemna. Els pares de Laura, no han defensat explícitament la presó permanent revisable, com s'ha donat en familiars d'altres víctimes, però insisteixen en que aquest tipus de delictes necessiten ser «real i durament castigats» i en que l'única manera d'impedir que «assassins i violadors reincidents»  tornin a actuar, seria que complissin íntegres les penes.

Tot i estar agraïts amb la classe política pel suport rebut en moments tan tràgics, els exigeixen que «s'asseguin, pensin, reflexionin i actuïn». A més, han insistit en la necessitat que es posin al seu lloc, ja que algun dia els podria «tocar de prop»

Bernardo Montoya, l'autor confés, ja havia estat condemnat per assassinat i agressió sexual | Telecinco

 

Creuen que «monstres» com Montoya no poden viure en societat 

Els progenitors de la jove assassinada dubten doncs que la presó serveixi per reinserir criminals com Montoya. Adverteixen que no es pot alliberar a un pres que hagi comès delictes sexuals per «bona conducta», ja que a presó «no es donen les ocasions perquè reincideixi»

a

També han parlat amb contundència en descriure l'autor confés de la mort de la seva filla: «Els monstres i éssers perversos no poden conviure en una societat que odien i contra la que seguiran actuant». 


Comentaris

envia el comentari