Els pares de María Adela Rodríguez, desapareguda a Huelva, li feliciten les festes tot i «no estar amb ells»

Les investigacions apunten que podria ser a Portugal amb la seva parella

Els pares de María Adela Rodríguez, la jove de 16 anys desapareguda des del passat 10 de desembre al seu municipi de Boira, a Huelva, li han enviat un missatge per felicitar-li les festes de Nadal a través de les xarxes socials, creient que potser la seva filla ho veurà.

 

«María Adela, estem molt tristos perquè no estàs amb nosaltres en aquestes dates, però allà on siguis, feliç Nadal», li escrivia el seu pare, Javier Rodríguez, a les xarxes socials. La seva família està mostrant el dolor que els suposa passar uns dies tan especials, com els de Nadal, sense ella.

 

La seva mare Adeli també ha estat escrivint a les seves xarxes socials per demanar a la seva filla que, si més no, faci saber que està bé. «Vull pensar que em llegeixes des d'aquí, filla, solament vull una trucada teva... per què no em truques? No estic enfadada, estic molt preocupada per tu, tu que sempre has compartit tants moments amb mi i tantes vegades hem rigut juntes, per què aquesta decisió tan dràstica?», es pregunta a Facebook.

 

Adela va desaparèixer el passat 10 de desembre

María Adela va desaparèixer el dia 10 d'aquest mes, de matinada, els indicis apunten que la jove va fugir voluntàriament amb el seu noi, un jove de 22 anys que també es troba desaparegut.

 

Segons els seus pares, l'última notícia que tenen de la seva filla és que la parella va estar a un hotel de Portugal, però els investigadors no han volgut donar més informació, ja que el cas es troba sota secret de sumari.

La parella es va intercanviar cartes en les quals mostraven la seva intenció de fuga

Fa només uns quants dies la Guàrdia Civil va confirmar que tots dos s'havien allotjat a un hotel de Portugal la mateixa nit en la que van desaparèixer. Els pares d'Adela, que creien que la menor s'havia fugat amb el seu xicot, van veure llavors reforçada la seva teoria de què la jove havia fugit voluntàriament. La policia tenia la mateixa hipòtesi.
 

De fet, tal com van assegurar els seus pares, Adela havia estat escrivint cartes en les quals ja mostrava les seves intencions de fuga. És per tot això que la Guàrdia Civil no investiga el cas com un segrest o una fugida, creuen que el noi «va animar» a Adela a marxar amb ell, segons revela el contingut de les cartes.
 

El problema és que els textos no revelaven cap tipus d'informació sobre el lloc on tenien pensat fugir. La intencionalitat dels fets també es reforça tenint en compte que Adela, al moment de desaparèixer, va agafar el seu DNI, la seva targeta sanitària i més de 12.000 euros que els seus pares tenien a casa.

Adela, la jove de 16 anys desapareguda a Huelva, va amenaçar amb fugar-se amb el seu noi | cedida

Les darreres pistes els situen a Portugal

Tot indica que una tercera persona ha pogut ajudar la parella en la seva fugida. «Algú els ha hagut de portar allí, perquè cap dels dos té el permís de conduir», va assegurar Javier.

 

Després de passar la nit a l'hotel, situat a Tavira, els investigadors van descobrir que la parella va seguir es va desplaçar cap al sud i van arribar a la ciutat de Braga, on també es van allotjar diversos dies.

 

De fet, després de tres dies a la ciutat es va perdre el rastre dels dos joves. Les hipòtesis apunten que potser haurien canviat d'imatge per tal de passar desapercebuts, s'ha arribat a dir que la noia segurament s'ha tenyit per despistar els investigadors. Els joves podrien haver canviat també la seva identitat.

Imatge d'Adela, la jove desapareguda a Huelva | cedida
Comentaris