Els pares de Nadia van rebre 1,1 milions d'euros i només van destinar 2.700 euros a despeses mèdiques

La policia va trobar diversos articles de luxe al domicili familiar
Imatge d'arxiu de Nadia i els seus pares | CatalunyaDiari.cat

 

Com ja avançàvem ahir dimarts 12 de desembre, la Fiscalia de Lleida ha demanat sis anys de presó per a Fernando Blanco i Margarita Ganau, respectivament, per un presumpte delicte continuat d'estafa pel qual s'haurien quedat 1.111.317 d'euros de l'Associació Nadia Nerera, creada per recaptar fons i tractar a la seva filla d'una malaltia rara.

 

Segons l'informe fiscal, els pares de la menor van crear l'associació amb l'«ànim d'obtenir un lucre patrimonial il·lícit». El fiscal assegura que l'associació no va ser més que «una excusa per recaptar fons amb la intenció de destinar els diners al seu propi consum i oci».

Una col·lecció de rellotges valorats en 60.000 euros

Dels 1,1 milions d'euros que va rebre la parella perquè poguessin fer front a la mala que pateix Nadia, només s'han justificat 2.707 euros en despeses mèdiques. Aquesta quantitat d'ingressos es va utilitzar per pagar el lloguer de l'habitatge i de diversos locals, per a la compra de vehicles, pagaments d'hotels i per «compres i consums diversos».  

 

En un estudi dels comptes utilitzats pels acusats s'han identificat un total de 5.574 donants que van efectuar lliuraments de diners a través de transferència bancària,  i altres milers de persones que ho van fer a través de diners en efectiu. En total, Fernando Blanco i Margarita Ganau van aconseguir recaptar 1,1 milions d'euros. 

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

L'escrit de la Fiscalia confirma que els pares de Nadia van destinar aquests diners al «seu propi enriquiment personal, pagant el seu alt nivell de vida i comprant articles de luxe». Entre aquests articles de luxe, la policia va trobar una col·lecció de rellotges valorada en 60.000 euros.