Uns pares en presó preventiva per les morts dels seus dos nadons de quatre mesos

Omar i Dylan, els dos nadons, va morir amb 131 dies de vida, en dates diferents

Los dos bebés murieron con 131 días, en fechas distintas, y sus padres están en prisión preventiva
Els pares dels dos nadons estan en presó preventiva | Antena 3

Omar i Dylan són els dos germans, nadons de quatre mesos, que van morir després de presentar traumatismes i fractures. La Guàrdia Civil ha detingut als pares, que estan en presó preventiva, per les seves morts. Omar moria el passat 23 de gener de 2018 després de passar diversos dies a l'UVI per un traumatisme cranioencefàlic.

Pocs mesos després va néixer Dylan que moria el 29 de juny de 2019 a causa de múltiples fractures a les costelles que li van provocar una perforació del pulmó. Tots dos nadons van morir amb només 131 dies.

Una hemorràgia cerebral i una perforació al pulmó

Omar va ingressar a l'UVI després de patir un traumatisme cranioncefàlic que li va causar una hemorràgia cerebral, uns dies després perdia la vida. Davant d'aquest fet la Guàrdia Civil va obrir una investigació per homicidi imprudent però, segons han explicat fonts policials a 'El Español', els pares «només deien que se l'havien trobat plorant», finalment no van ser detinguts. Per la seva part, la mare del nadó assegurava que aquest havia mort per una negligència mèdica quelcom que l'autòpsia va desmentir.

Dylan presentava diverses costelles fracturades que li van causar la perforació d'un pulmó. L'autòpsia va manifestar evidències de trencaments anteriors als seus ossos. Encara amb la investigació de la mort del primer nadó oberta i davant d'aquest segon succés es va decretar presó provisional pels progenitors a la presó de La Terrecica.

Familiars i companys creuen en la innocència de Germán i Aroha

Els dos progenitors, Germán, de 28 anys, i Aroha, de 27, són veïns de Caudete (Albacete) feia quatre anys que estaven junts. Germán treballava en una empresa de jardineria mentre que Aroha estava a l'atur però tots dos són voluntaris de Protecció Civil, un fet que portar als seus companys a creure en la innocència dels pares: «Fins que un jutge no digui que han estat ells, no ens ho creurem perquè els coneixem i pensem que serien incapaços de fer mal a ningú».

D'altra banda, els familiars de la parella neguen que aquesta prengués substàncies estupefaents o que patissin problemes psiquiàtrics. La mare d'Aroha, que ha anat a veure-la a la presó ha assenyalat que «no em diu res, es calla». La mare també creu en la innocència de la seva filla per qui «posaria la mà al foc» i afegeix que Aroha «va cuidar dues nebodes meves solo sent només una nena».


Comentaris

envia el comentari