Els pares que van conviure amb el fill mort sostenen que el nen va estar malalt només un dia

Asseguren que l'endemà no va despertar-se

Els pares van conviure setmanes amb el fill mort
Els pares van conviure setmanes amb el fill mort | CatalunyaDiari.cat

Els pares que van conviure amb el fill mort en un pis de Girona han declarat que el nen va estar malalt només un dia i que l'endemà ja no es va despertar. Durant el judici, el matrimoni Hopkins ha explicat que el menor havia patit una crisi asmàtica i que, com ja portaven fent durant anys, el van tractar combinant la medicina tradicional amb homeopatia i cures alternatives.

També han declarat que no anaven al metge perquè, quan vivien als Estats Units, ja se'ls va explicar quin tractament havien d'aplicar. A més, han subratllat que d'ençà que a mitjans del 2014 van arribar a Girona, s'havien gastat «molts diners» a la farmàcia.

Els pares han relatat que no van ser conscients que el seu fill havia mort fins al 5 de gener del 2016, quan els Mossos d'Esquadra van entrar al pis, i que fins llavors es trobaven en estat «de shock» i pensaven que el nen dormia. El matrimoni s'enfronta a 3 anys i 3 mesos de presó per un delicte d'homicidi per imprudència greu.

Tractament als Estats Units

«L'especialista que ens tractava ens va recomanar menjar fruita i verdura sense pesticides, i allà era molt difícil trobar-ne», ha assegurat l'acusada. A més, la dona també ha explicat que, a diferència dels Estats Units, aquí les medicines els sortien més barates - encara que les haguessin de comprar sense assegurança -. El matrimoni americà i els seus tres fills van arribar a Girona l'agost del 2014 i, des d'aleshores, vivien de lloguer en un pis del carrer Joan Roca. La mare ha assegurat que van decidir deixar els Estats Units i traslladar-se aquí per motius de salut, perquè excepte el pare, tota la resta de de membres de la família són asmàtics. 

Des que van arribar, els seus fills mai van anar a escola. De fet, com ha explicat el matrimoni, els nens estudiaven per Internet, com ja feien quan vivien a Detroit. El pare ha concretat que van decidir educar els seus fills a casa «per raons de seguretat», perquè la ciutat americana es qualificava «com la capital mundial de l'assassinat». I com que als Estats Units seguir estudis des de casa era legal, van pensar-se que aquí també.


Comentaris

envia el comentari