La parricida de Girona va anar al metge amb idees suïcides tres dies abans de matar la seva filla

La defensa de l'autora confessa del crim apunta a les responsabilitats de l'equip mèdic que la va atendre

La mare que ha ofegat la seva filla a la banyera torna al pis de Girona, el 30 de desembre del 2019
La mare que va ofegar la seva filla a la banyera, en uns fets que van consternar Girona el passat 30 de desembre. | ACN

La dona que va confessar haver ofegat la seva filla a la banyera en un domicili de la ciutat de Gironava acudir a un centre mèdic tres dies abans del crim «amb idees suïcides» i no la van tornar a ingressar, segons ha explicat l'advocat de l'acusada, David Muñoz. El dimarts 24 de desembre, l'acusada va rebre l'alta de centre psiquiàtric on havia estat ingressada des de finals de juliol, i el dia 27 va acudir de nou a un centre mèdic i no la van tornar a ingressar, per la qual cosa Muñoz planteja que pot haver-hi «altres responsabilitats» més enllà de l'autora confessa i que potser amb altres protocols hauria estat tractada abans del crim.

L'autora confessa del crim es troba internada a Brians 1

La dona va ingressar a la presó de Puig de les Basses, i el cap de setmana passat va ser traslladada després d'un primer informe mèdic a la presó de Brians 1, on hi ha una unitat de psiquiatria. Muñoz ha assenyalat que per a la família el més important és que pugui rebre el tractament mèdic, de manera que després del trasllat a la unitat de psiquiatria no considera tan rellevant recórrer la interlocutòria de presó —pot fer-ho fins dilluns 13— ja que creu que la seva situació no seria gaire diferent si ingressés en un hospital en règim tancat.

La dona, de 49 anys, va ser detinguda el dilluns 30 de desembre, després de trucar al telèfon d'emergències 112 i confessar haver matat la seva filla, i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó provisional el passat dijous, dia 2 de gener.

La defensa demanarà un peritatge propi

L'advocat ha explicat, a més, que demanaran un peritatge sobre el seu estat mental a banda del que facin els metges de centre penitenciari i ha assenyalat que totes les proves pericials s'aportaran a la causa. Considera que la instrucció serà bastant senzilla perquè no cal aclarir qui és l'autor dels fets, sinó que es tracta d'estipular «el grau de malaltia mental a efectes de determinar la pena».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari