Estafa

Es fan passar per un català mort fa un any i reclamen a la família més de 1.300 euros

Els familiars denuncien que Vodafone no els ha ofert cap via per solucionar el problema

Una companyia telefònica reclama una factura de 1.340 € als familiars d’un home gironí que fa més d’un any que és mort. La factura correspon a una línia telefònica, a nom del familiar traspassat, amb la qual es va adquirir un aparell mòbil a terminis.

La línia que acumula el deute es va donar d’alta l’agost del 2019, tot i que el suposat titular havia mort l'octubre del 2018. De totes maneres,  Vodafone reclama a la vídua una suma de 1.340 € per la factura que, a hores d'ara, ja sobrepassa els 1.500 €.

La persona que va recollir el terminal a la botiga no era qui havia contractat la línia

En la primera reclamació, la família només va poder accedir al departament comercial perquè no eren clients. Més endavant, amb el DNI de l’afectat, es van comunicar amb el departament de cobraments, però sense obtenir cap solució. La família només va aconseguir saber la informació de la factura i el nom complet de la persona que va recollir el terminal a la botiga física de Girona.

Telèfon mòbil
La persona que va recollir el terminal a la botiga no era qui havia contractat la línia | CEDIDA

Els familiars, que l’1 de novembre van denunciar els fets, se senten desemparats per l’empresa i resten a l’espera de la resolució de l’estafa. La seva advocada, Leyre López, assegura que «és bastant fàcil usurpar la identitat en aquestes grans companyies», ja que no hi ha cap mecanisme que garanteixi que la persona que contracta la línia sigui la persona manifesta.

«Tenim dos fronts oberts: un amb la persona que ha suplantat la identitat i un altre amb la companyia», asseguren els familiars. I és que la línia original de l’home suplantat ja havia estat donada de baixa un mes després de la seva mort. Els afectats denuncien queVodafone no els ofereix cap via per resoldre el problema i que els exigeix pagar el deute: «Sembla que el tema no vagi amb ells», explica un familiar.

També et pot interessar...