Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Pateix un íctus, el metge l'envia a casa i acaba paralític

L'hospital l'ha d'indemnitzar amb 450.000 euros

Negligència mèdica la que va viure José l'any 2013 quan els seus metges li van donar l'alta mentre patia un ictus i a conseqüència d'això s'ha quedat paralític. Ara, i després de molts anys de lluita, el jutge li ha donat la raó i ha obligat a l'hospital a indemnitzar-lo amb 450.000 euros.

Segons explica 'El Mundo', José es va aixecar al matí amb símptomes de patir un AIT (Accident Isquèmic Transitori), que és com un atac previ a tenir un ictus, i tenia desorientació, alteració al parlar i descoordinació a l'hora de fer els moviments. És per això que es va apropar fins al servei d'urgències de l'Hospital Santiago Apòstol de Miranda d'Ebro, a Burgos, i allà li van realitzar les proves pertinents.

Allà va ser on li van diagnosticar que patia un AIT però que podia marxar cap a casa indicant-li que havia «d'acudir als serveis mèdics del seu centre de salut primària per completar el seu estudi». José va fer cas a les indicacions però poc després va empitjorar i va tornar a urgències. Aquest cop els metges li van dir que patia un «ictus agut a la regió frontó-temporo-parietal esquerra» i el van ingressar durant sis dies abans de traslladar-lo a un altre hospital, al de Guadarrama.

No pot dur a terme activitats quotidianes bàsiques

És per culpa d'aquest error mèdic que José ha quedat paralític i sense poder dur a terme coses quotidianes de la vida com dutxar-se sol o menjar. A part d'això, l'home també pateix incontinència urinària.

Després dels fets la família de José va prendre la decisió de denunciar a l'hospital. Ara, i després de molts anys esperant la sentència, els han comunicat que «va haver-hi una clara infracció de la lex artis» i que si els metges haguessin pres la decisió d'ingressar-lo i deixar-lo en observació ara no es trobaria en aquestes condicions. A més, consideren que se l'hauria d'haver derivat a un especialista en l'estudi vascular i no a un centre de salut.

L'hospital ha d'indemnitzar José amb 450.000 euros

Per tots aquests motius, el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó ha condemnat a l'Hospital i, per tant, a l'Administració de Castella i Lleó a indemnitzar a José amb 450.000 euros per negligència mèdica.

També et pot interessar...