Pateix el xantatge d'uns okupes i no veu altre remei que pagar. Això és el que li ha passat a un empresari de Barcelona. Ho explica Metrópoli Abierta. Malgrat el decret de l'estat d'alarma provocat per la crisi sanitària del coronavirus les ocupacions a habitatge no s'han aturat en cap moment. Un dels punts més conflictius és el districte de Ciutat Vella, on setmanalment es repeteixen episodis d'aquesta mena. Els veïns demanen un increment de la seguretat davant aquest fet i els actes delictius derivats com ara els robatoris.
Ocupen el pis reformat d'un empresari
Fa dos caps de setmana uns dos individus de nacionalitat marroquina van accedir a l'immoble del propietari fent ús d'una bastida d'obra. Tal com detalla l'home afectat al citat mitjà, «uns operaris van veure moviment per l'escala», un fet que va confirmar l'ocupació. L'empresari va avisar als Mossos d'Esquadra però lamenta que aquests «van fer un número des de fora» sense expulsar els okupes.
L'endemà, el propietari va intentar accedir a l'habitatge i es va trobar una nota elaborada pels «advocats» dels okupes on s'indicava que ells tenien la «possessió legítima de l'mmoble». Segons l'afectat, aquesta no és la primera vegada que els okupes accedien un habitatge perquè la policia catalana ja els tenia identificats. És en aquest punt on l'empresari es mostra crític i defineix d'«indignant» l'actuació dels Mossos davant el «delicte flagrant» que considera que van cometre els okupes.
Els dos homes van demanar un pagament per abandonar l'habitatge i el propietari no va veure un altre remei que fer-ho. El propietari va pagar un import corresponent a un mes i mig de renda a l'espera que la denúncia tiri endavant i des de fa uns dies torna a tenir l'habitatge a les seves mans. Cal destacar que el pis, reformat en els darrers anys, estava buit perquè els seus antics inquilins, de nacionalitat coreana, havien tornat al seu país a causa de la pandèmia de la Covid-19. Ara, després d'unes setmanes de lluita, l'empresari podrà tornar a posar l'habitatge en oferta.