URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Patricia Ramírez sobre l'assassina del seu fill: «Buscava les seves finalitats, és un cap malalt»

Els pares de Gabriel Cruz encara es troben assimilant tot el que ha passat en només 17 dies

Los padres de Gabriel Cruz en la concentración celebrada en Puerta de Purchena, Almería
Imatge d'arxiu dels pares de Gabriel Cruz durant la concentració que va tenir lloc a la Puerta de Purchena d'Almeria. | CatalunyaDiari.cat

Ningú pot dubtar que la família de Gabriel Cruz està passant el pitjor moment de la seva vida i on encara es troben intentant assimilar tot el que ha passat en només 17 dies.

I és que malgrat haver mostrat una fortalesa admirable durant tota la recerca, la mare del menor de 8 anys, Patricia Ramírez, reconeix que haurà de passar encara molt de temps fins que aconsegueixin una mica d'estabilitat a les seves vides: «Hem de començar a assimilar tot això que els nostres caps encara no poden». 

Tot i que durant aquests últims dies, tant Patricia com Ángel, la mare i el pare del menor assassinat, hagin evitat tenir contacte amb els mitjans de comunicació, finalment han volgut parlar després de l'última compareixença de la Guàrdia Civil, en què han mostrat com la tragèdia de la mort del seu fill a les mans de la parella sentimental del pare, Ana Julia Quezada, ha fet que les seves vides s'enfonsin.

Patricia reconeix que encara no són «conscients»

Segons ha confessat la mateixa Patricia, els costa «pensar en el demà», i reconeix que encara no es troba preparada per tornar a casa, ni tampoc per pensar en plans a llarg termini. No obstant això, el suport que ha rebut de totes les parts d'Espanya ha fet que a poc a poc vagi tranquil·litzant-se, igual que el seu exmarit Ángel.

«Això és com el mar quan té una marejada gran. Després la ressaca porta onadetes. Estic més tranquil·la. Amb l'Ángel a prop, el veiem millor, més tranquil també. Estem amb la ressaca i no som conscients del que ha passat», ha explicat la mare del petit Gabriel. A més, ha assenyalat que no deixa de sentir ràbia i frustració per la mort del seu fill de 8 anys, però que intenta que aquests sentiments no es converteixin en ira.

Ana Julia Quezada en una imagen de archivo

Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada. | Cedida

 

Les paraules de Patricia sobre Ana Quezada

D'altra banda, Patricia també ha fet unes declaracions sobre Ana Julia Quezada, la que era parella del pare de Gabriel i la seva assassina: «La meva sensació personal és que aquesta dona repeteix un patró allà on estigui. És una ment malalta i espero que amb el temps ens puguin aclarir com funciona el cap d'aquesta dona», ha assenyalat. Ara el que la consola és que «la bruixa està a la presó i el ‘peixet’ l'ha parat».

A més, sobre la confessió que va realitzar la detinguda, al·legant que el menor la va insultar i es va posar agressiu, Patricia ha assegurat que Gabriel «era un nen amb una capacitat de perdó bonica i tenia molta empatia. Poques vegades he vist jo al meu fill cabrejat perquè li han donat una empenta i, generalment, arreglava els problemes parlant, les paraules que ella diu ni m'arriben ni me les crec».

Patricia molt agraïda amb la Guàrdia Civil 

D'altra banda, Patricia també ha volgut agrair, una vegada més, tota la feina que els agents de la Guàrdia Civil han realitzat durant tota la recerca, ja que ha estat gràcies a ells que finalment s'ha pogut trobar el seu fill. En aquest sentit, Patricia ha destacat que la seva professionalitat i també la seva proximitat «van donar un exemple de saber estar i de generositat».

La mare de Gabriel Cruz ha recordat que «hi haurà més Gabriels, més persones que necessitin suport» i espera que «això sigui un riu que s'hagi obert en el qual, d'alguna manera, segueixin els ‘peixets’».


Comentaris

envia el comentari