Patricia, la primera víctima del masclisme a Catalunya el 2018

Patricia Zurita guardava uns estalvis a la caixa forta per emprendre una nova vida
La víctima i una de les filles del matrimoni.
La víctima i una de les filles del matrimoni. | Xarxes socials

Durant la matinada del passat dilluns 9 d’abril, Ronaldo Bolívar va matar a ganivetades la seva dona, Patricia Zurita, de 40 anys. El matrimoni estava en tràmits de separació i l’home patia episodis de depressió, segons informen fonts policials. Quan els Mossos d’Esquadra van arribar al domicili del carrer de Cristòfor Colom de Blanes, van trobar la dona ferida de gravetat i van detenir Ronaldo, que s’havia autolesionat al ventre amb l’arma del crim.

 

Els tres fills del matrimoni van ser testimonis de l’horrible assassinat. De fet, va ser una de les filles qui va trucar a les autoritats poc abans de les 6 de la matinada. El fill petit, de només 10 anys, va intentar aturar al seu pare, però va patir diversos talls a les mans.

Primera víctima de la violència masclista a Catalunya

Els serveis d’emergència van traslladar-la a l’hospital, però Patricia va morir durant el trajecte, esdevenint així en la primera víctima de la violència masclista a Catalunya. L'autor dels fets segueix a l'hospital de Calella mentre la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona tanca la investigació. Ja en el registre de l’escenari del crim, la policia catalana va descobrir una caixa forta a l’armari que descobriria més detalls sobre el cas

A l’interior de la caixa forta van trobar joies i milers d’euros en bitllets que la víctima havia estalviat. Aquest fet va posar en alerta als investigadors, que tracten d'esbrinar si el contingut de la caixa podria tenir relació amb l’assassinat. No obstant això, la principal hipòtesi segueix sent que Ronaldo va patir una crisi obsessiva.

L’assassí de Blanes i el seu fill, que va patir ferides a les mans.
L’assassí de Blanes i el seu fill, que va patir ferides a les mans. | Xarxes socials

 

El perfil del matrimoni

Feia cinc anys que la parella, d’origen Bolivià, residia a la localitat gironina. Anteriorment vivien a Albacete, mateixa localitat on viuen els pares del matrimoni. Els avis ja s’han traslladat a la localitat catalana per obtenir la custòdia dels seus néts, de 10, 17 i 22 anys, que aquests dies s’han quedat amb uns familiars de la víctima.

 

Al perfil de xarxes socials de la víctima podem veure nombroses fotografies amb els seus pares i amb els seus fills, però ni rastre del seu marit, amb el que feia un temps que volia firmar el divorci. Tot i que no havia presentat denuncies prèvies per maltractament, Patricia volia emprendre una vida lluny de Ronaldo, i ho tenia tot previst.

El tràgic desenllaç

Malgrat tot, durant la matinada del dilluns l'assassí va agafar un ganivet i va atacar la seva dona al llit, segons es pot deduir del registre policial —hi ha més sang al llit—. El rastre de l'horror, del qual van ser testimonis els tres fills, porta al lloc on els agents dels Mossos van trobar-la ferida de mort. L’Ajuntament de Blanes ha decretat dol oficial i ahir es va organitzar una manifestació a Blanes per condemnar la mort de Patricia. Descansi en pau.

Patricia Zurita, assassinada a Blanes, amb dos dels seus fills.
Patricia Zurita, assassinada a Blanes, amb dos dels seus fills. | Xarxes socials


Comentaris

envia el comentari