Pau Pérez «va intentar demanar ajuda» abans de ser assassinat a Barcelona

Quasi un any després de l'atac terrorista, el germà del jove assassinat trenca el silenci de la família
Pau Pérez va ser assassinat a sang freda pel terrorista fugit i protagonista de la matança a Barcelona.
Pau Pérez va ser assassinat a sang freda pel terrorista de Barcelona | Cedida

El pròxim 17 d'agost es complirà el primer aniversari dels tràgics atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils. Entre les 16 víctimes mortals que hi va haver aquella trista jornada —14 a la Rambla, una a Cambrils i una a l'Avinguda Diagonal—, és aquesta última la que destaquen en aquest espai.

 

Es tracta de Pau Pérez, el jove de 34 anys que, després que es duguessin a terme els atacs, va tenir la desgraciada sort de trobar-se en el camí de Younes Abouyaaqoub, el conductor que va perpetrar l'atropellament mortal múltiple. El terrorista va pujar al cotxe del Pau i, dins d'aquest, va posar fi a la seva vida.

 

Pràcticament un any després de l'assenyalada data, 'RAC 1' ha demanat a Guillem Pérez, germà de la víctima, trencar el silenci que havia mantingut la seva família i conèixer en primera persona com han estat els mesos següents a la pèrdua d'un ésser tan estimat.

«El Pau volia demanar ajuda»

Una de les afirmacions més sonades que ha ofert Guillem en la seva entrevista radiofònica es va descobrir quina hauria estat l'última intensió del Pau Pérez. «Crec que el meu germà va intentar demanar ajuda, perquè el mòbil estava desbloquejat», ha afirmat.

 

En aquest sentit, manté la creença que el Pau «em volia trucar a mi», per tal que fos ell qui contactés amb la policia i alertar la situació. No obstant això, la reacció del Pau no va ser suficientment efectiva i no va impedir que el seu agressor acabés el pla que tenia al cap, posant fi a la seva vida.

 

La mort de Younes Abouyaaqoub

Monument a les víctimes de l'atemptat a Barcelona
Monument a les víctimes de l'atemptat a Barcelona | Cedida

 

Una vegada rebuda la notícia més dura de la seva vida, la família del Pau Pérez va començar els tràmits per retre l'últim adéu a la jove víctima. El dia de l'enterrament, però, els esperava una notícia sorprenent: Els Mossos d'Esquadra van confirmar la mort del seu assassí.

 

«Era el dia de l'enterrament del meu germà, just quan fèiem la cerimònia de comiat», recorda Guillem als micròfons de 'RAC 1'. En aquell moment, va reconèixer que la notícia representa «un alleugeriment», encara que admet que, tot i la mort de Younes Abouyaaqoub, «no perdono» el que li van fer.

L'aniversari de l'atemptat de Barcelona

Guillem ha reconegut que, a poc menys d'un mes perquè arribi el primer aniversari de l'atemptat de Barcelona, encara no han decidit què faran. Reconeixent que és una data que pensa passar en família, el germà del Pau Pérez ha assegurat que seran dies difícils.

 

«Costa molt compaginar la teva vida anterior amb el que ens ha passat ara», ha afegit a l'entrevista. «El meu germà havia estat en molts països i, on menys t'ho espera, passa aquell dia», ha conclòs.Comentaris

envia el comentari