Paula, la jove desapareguda a Susqueda, va ser assassinada d'un tret al cap

L'autòpsia ha descobert que l'assassí o els assassins van fer servir una pistola amb bales de 9 mil·límetres

La comitiva judicial al pantà de Susqueda aquest 26 de setembre del 2017
La comitiva judicial al pantà de Susqueda. | CatalunyaDiari.cat

L'autòpsia de la jove parella assassinada al pantà de Susqueda s'ha complicat més de l'esperat. Les dures condicions a les quals van estar sotmesos els cossos del Marc i la Paula ha fet molt més difícil el treball dels forenses. El cadàver de la noia va passar almenys tot un dia fora de l'aigua exposat a altes temperatures i el de la seva parella va estar un mes submergit i presenta marques no identificables. Tot i això, els investigadors compten ja amb una nova pista: a la Paula la van matar d'un tret al cap. Concretament, com ha avançat 'La Vanguardia', el tret, amb una trajectòria d'entrada i sortida neta, es va realitzar a canyó tocant, és a dir, la van executar.

A més, també s'ha pogut determinar que l'arma de foc que es va fer servir era una pistola amb bales de nou mil·límetres. Aquest tipus de munició és molt comú, la fan servir totes les policies de l'Estat i de bona part d'Europa i gran part dels delinqüents comuns. Així doncs, s'allunya la hipòtesi que apuntava al fet que tot fos cosa de caçadors i pren importància la que apuntava que la parella podria haver presenciat alguna cosa que els poses en perill.

Pel que fa al cos del Marc, els forenses de l’Institut de Medicina Legal de Girona, encara no han pogut determinar la causa de la mort. El cos del jove presenta un orifici de bala en un lateral, a l’alçada de l’espatlla i altres senyals de bala a la mà, com si s’hagués intentat protegir. A banda dels trets, i el més desconcertant pels investigadors, apareixen lesions al pit que podrien ser d’arma blanca, però estan deformades. Els forenses també apunten que aquesta deformació podria ser causa de l’acció d’un animal.

Així doncs, els Mossos segueixen treballant a la zona i continuen rastrejant el pantà mil·límetre a mil·límetre buscant l'escenari del crim, casquets de bala i la motxilla que portava la Paula. Fins ara, el resultat de les càmeres de seguretat que la companyia Endesa té repartides al voltat de la presa que hi ha al pantà, no han donat noves pistes, però els investigadors estan segur que els encarregats del crim no estaven de pas i coneixien el territori a la perfecció. Des de fa uns dies, també treballen al cas agents de la unitat de mitjans que estan intentant identificar els telèfons que durant el dia del crim i els dies posteriors es van connectar als repetidors de la zona. Precisament, entre els objectes de la parella que encara no han aparegut es troben precisament els dos telèfons mòbils, que van apagar quan van començar l'ascens en cotxe cap al pantà.


Comentaris

envia el comentari