ÚLTIMA HORA

🔴 Salut descarta el primer cas sospitós de coronavirus a Catalunya

Rosa Peral i Albert López haurien transportat «a coll» el cadàver fins al cotxe

La jutgessa manté que Peral i López haurien transportat el cos de Rodríguez —prèviament esquarterat— fins al seu cotxe | Els agents haurien repintat les parets de l'habitació per camuflar les gotes de sang
Rosa Peral, custodiada pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

Rosa Peral i Albert López van participar de forma activa en l’assassinat de Pedro Rodríguez. La magistrada del cas ho determina així després que els dos acusats per la mort de l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona s’haguessin estat delatant mútuament. Segons la jutgessa, doncs, el relat de la mort de Rodríguez és mutu: van matar l’agent, van carregar el seu cadàver fins el cotxe i l’endemà el van prendre fins al pantà de Foix per cremar-lo.

 

Aquesta és, fil per randa, l’argumentari de la jutgessa del cas. Segons ‘La Vanguardia’, la magistrada sosté que Peral i López van participar colze a colze en la mort de Rodríguez —tot i que s’havien estat acusant mútuament—, tal com ha pogut concloure a través d’una investigació de més d’un any i mig.

 

Haurien esquarterat el cos amb una motoserra

Peral i López volien estar junts i per això l'haurien matat. Tot i això, una de les notes més destacades d’aquest auto judicial relata que ambdós van transportar el cos sense vida de Rodríguez fins al cotxe, per l’endemà traslladar-lo al pantà de Foix.

 

Va ser en aquest espai on López i Peral van desfer-se del cos llençant-lo al pantà, tot i que mesos després aquest apareixeria i la parella seria detinguda com a presumptes autors del crim.

 

Rosa Peral, el dia de la seva detenció per la mort de Pedro Rodríguez | CatalunyaDiari.cat

 

 

Van pintar l’habitació per amagar la sang

La jutgessa, així mateix, també sospita que s’haurien desfet del cos esquarterant-lo amb una motoserra. Tot i això, López i Peral s’haurien volgut curar en salut per no deixar proves i, sota aquesta directriu, haurien repintat l’habitació per camuflar totes les gotes de sang escampades per la paret.

 

Posteriorment i sempre segons l’atestat judicial, els dos protagonistes del crim van «traslladar el cos a coll» fins el seu cotxe. Una versió que negaria el relat d’Albert López, que assegura que quan ell va arribar a casa de Rosa Peral, el cadàver de Pedro Rodríguez ja havia estat transportat fins el cotxe. La jutgessa, en aquest sentit, creu que la implicació de López va ser màxima i per això li denega la llibertat.