Perd la vida el reconegut guitarrista català Riqui Sabatés

Era un referent del món del blues i el jazz i va treballar amb artistes com Rocío Jurado, Lolita Flores o Rafael

El món de la música catalana està de dol. Aquest diumenge a la matinada, el reconegut guitarrista Riqui Sabatés perdia la vida. Així ho ha informat a les xarxes socials el seu germà, el també músic Jordi Sabatés, amb qui va publicar el seu primer treball, 'Ortodòxia' el 1971.

Nascut a Barcelona el 1955, Riqui Sabatés és una figura rellevant del blues i el jazz barceloní. Va estudiar al Taller de Músics, a l'Institut Català de Noves Professions (INCANOP) i a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). En el seu currículum hi consten molts projectes i aventures. Havia passat, per exemple, per l'Orquestra Mondragón, l'Orquestra Marisol i, més recentment, pels grups Big Mama & Taller de Músics All Stars i Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band.

Més enllà dels projectes personals o dels que formava part habitualment, Riqui Sabatés també havia acompanyat puntualment alguns dels artistes més reconeguts de l'estat, com Rocío Jurado, Lolita Flores i Rafael. Pertanyent a l'anomenada 'Ona Laietana', el guitarrista barceloní també havia treballat amb Koniec, Agustí Fernández i Pau Riba. 

Com era d'esperar, la seva mort ha causat un gran impacte en el món de la música a Catalunya. I és que, amb la seva extensa trajectòria, Riqui Sabatés va deixar petjada en molta gent, sigui en companys de projectes o en alumnes que va tenir en la seva etapa de docent. Una d'aquestes figures més destacades és la d'Alfred Garcia. L'exconcursant d''Operación Triunfo', que va representar Espanya a Eurovisió juntament amb Amaia Romero l'any 2018, el va tenir de professor i l'ha volgut recordar amb aquestes paraules:

«En Riqui Sabatés va ser un dels millors professors que vaig tenir mai al Taller de Músics. Sempre sabia com educar des de la saviesa, l'estil i, per descomptat, el sentit de l'humor. Entre els teus alumnes sempre estaràs viu, company. Gràcies per fer-nos més feliços!», escrivia el cantant català.


Comentaris

envia el comentari