Pere Aragonès s'acull al dret de no declarar al Suprem

El vicepresident a al·legat que està sent investigat pel jutjat número 13, i per tant s'acull al dret de no declarar

Pere Aragonès
Pere Aragonès ha decidit no declarar al Tribunal Suprem | Cedida

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anat a declarar al Tribunal Suprem, però no ho ha fet. El polític ha explicat que en estar sent «materialment investigat», sense que ningú li hagi comunicat, s'acollia al seu dret de no declarar. 

Aragonès havia de comparèixer aquest dimarts a petició de l'acusació popular exercida per Vox. El republicà, però, va sol·licitar en un escrit al tribunal, encapçalat pel jutge Manuel Marchena, acollir-se al seu estatus com investigat per no haver de respondre a les preguntes de les parts. 

Forma part de la causa oberta al jutjat núm. 13 de Barcelona

Ha estat el mateix magistrat principal qui ha confirmat a Pere Aragonès que acceptava la seva sol·licitud de negar-se a contestar a totes les qüestions que poguessin afectar la seva defensa. En les seves úniques paraules davant el tribunal, el membre d'Esquerra Republicana deixava clara la seva intenció: «Manifesto el meu desig de no declarar». Seguidament, abandonava la sala, després d'una breu compareixença d'uns dos minuts. 

Altres tres exconsellers compareixen avui al Tribunal Suprem | Cedida

El vicepresident de la Generalitat s'ha pogut acollir a aquest dret gràcies al fet que forma part de la causa oberta al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. Aquest tribunal investiga per rebel·lió, sedició i malversació a diversos dirigents polítics i alts càrrecs de la Generalitat. No hauria, però, formalitzat encara la imputació contra Aragonés per la seva condició d'aforat.  

Declararan tres altres exconsellers de la Generalitat

Els que sí que compareixeran davant el Suprem són els altres exconsellers citats per avui. Jordi JanéMeritxell Ruiz i Jordi Baiget declararan, tot i que tots tres van dimitir setmanes abans de l'1-O. 

Jané, que va ser el predecessor de Joaquim Forn a Interior, ha negat que deixés el càrrec pel referèndum independentista argumentant «un conjunt de circumstàncies». L'exconseller també ha defensat que hi havia «empara, comprensió i coincidència» en el Govern sobre el fet que els Mossos havien de fer complir la llei.  


Comentaris

envia el comentari