Imatge del periodista Cake Minuesa col·locant una bandera d'Espanya en l'ofrena floral a l’estàtua de Rafel de Casanova

Els Mossos s'enduen un periodista després de desplegar una bandera d'Espanya en l'acte floral de la Diada

Els Mossos s'han endut el periodista Cake Minuesa, d'OKDiario, en col·locar una bandera espanyola a l'estàtua de Rafel Casanova

Polèmica en la clàssica ofrena floral de l’11 de setembre a l’estàtua de Rafel Casanova. El pintoresc periodista Cake Minuesa ha trencat la calma d’una jornada que s’estava desenvolupant sense grans incidents en desplegar una bandera espanyola enmig de l’acte que s’està duent a Barcelona.

Els Mossos, en veure la disparitat d’opinions que generava l’acció del periodista d’OK Diario, han decidit endur-se’l del espai per evitar que els incidents anessin a més. De fet, segons abans de l’actuació de la policia, un home ja havia abordat Minuesa per prendre-li la bandera espanyola. Tot i això, després de col·locar-ne una altra davant l’estàtua, els agents dels Mossos se l’han emportat entre crits de «fora, fora».

Un detingut a Barcelona per resistir-se a identificar-se mentre feia una pintada

A més a més, els Mossos d'Esquadra han detingut una persona aquest divendres, Diada Nacional de Catalunya, a l'Arc de Triomf de Barcelona acusat de resistència i desobediència. Segons ha informat la policia catalana, l'arrestat estava fent unes pintades i s'ha resistit a identificar-se als agents. En canvi, l'organització Endavant ha denunciat a través del seu compte de Twitter que el motiu de la detenció ha estat penjar una pancarta i s'ha preguntat si la llibertat d'expressió és "només per a uns". El col·lectiu han afegit que els Mossos els han comunicat que no passarà aquest divendres a disposició judicial i ha reclamat la "llibertat immediata" de la persona arrestada.