El periodista de TeleMadrid agredit a Barcelona presenta denúncia als Mossos

Els vídeos gravats permetran identificar els agressors de la manifestació de Ciutadans i imputar-los un presumpte delicte de lesions i d'odi

El periodista agredit, amb dos agents de l'ARRO dels Mossos, a la zona del parc de la Ciutadella.
El periodista agredit, amb dos agents de l'ARRO dels Mossos, a la zona del parc de la Ciutadella. | Guillem RS

El periodista de TeleMadrid agredit aquest dimecres durant la manifestació convocada per Ciutadans al Parc de la Ciutadella ha presentat denúncia aquest matí davant dels Mossos d'Esquadra. El càmera de la televisió pública de Madrid va ser agredir i va rebre l'impacte de quatre cops de puny quan estava prenent imatges de la concentració que s'havia organitzat per denunciar, paradoxalment, una suposada agressió a una ciutadana de Barcelona que estava retirant llaços grocs en aquesta zona de la ciutat.

«És de TV3!», cridava la gent contra el periodista agredit

Segons va explicar el mateix, una dona va començar a cridar-lo assegurant que era de TV3 i que portava llaços grocs. Ell va dir que no ho era però que no passaria res si ho fos. Instants més d'una desena de persones que estaven a la concentració van començar a fer crides contra Televisió de Catalunya i contra el periodista, obligant-lo a retirar-se. Alguns d'ells creien que l'home portava un llaç groc a la càmera, quan en realitat era una beta de color groc que incorpora l'equip de gravació. Durant aquesta retirada una persona va estirar la càmera del periodista i ell es va girar i va defensar-se. Va ser en aquell moment que fins a tres persones van llençar cops de puny al cap del periodista, que finalment, amb l'ajuda d'altres companys periodistes, va fugir del lloc. Els Mossos d'Esquadra, alertats per altres periodistes, van assistir al càmera de TeleMadrid.

Tot i que en un primer moment es va intentar localitzar l'agressor, no va ser possible en calent i els Mossos van recomanar al periodista de TeleMadrid que presentés denúncia, juntament amb un informe mèdic, per poder aclarir els fets. Diversos vídeos gravats per altres periodistes que eren a la zona permetran identificar els agressors. Ara els Mossos hauran d'investigar, identificar els agressors i judicialitzar l'agressió. Si finalment es pot saber les persones que van agredir el periodista, se'ls hi podria imputar un presumpte delicte de lesions i també d'odi per la motivació de l'agressió. Els cops es van alternar amb crits contra la televisió pública de Catalunya, des de fa mesos, objectiu de les crítiques dels líders de Ciutadans.

La concentració contra les agressions acaba amb una agressió

L'agressió contra el periodista de TeleMadrid es va produir durant la concentració que havia organitzat Ciutadans i que també va comptar amb la presència de líders del Partit Popular per solidaritzar-se amb la dona que el cap de setmana havia estat agredida, segons la seva versió, per retirar llaços grocs. Des del partit d'Inés Arrimadas i Albert Rivera es creu que s'ha trencat la convivència a Catalunya i amb la concentració d'aquest dimecres al lloc de la suposada agressió es va voler denunciar. Ciutadans va lamentar l'agressió i ho va acusar a un grup de radicals externs al partit.


Comentaris

envia el comentari